היי לכל מי שעונה,
התחלתי לעבוד בינואר השנה בחברה שעוסקת בבנייה ימית, עם תחילת עבודתי נכנסתי לעבוד בפרוייקט שנמשך חודשיים ונגמר בסוף פברואר השנה. בסוף חודש מרץ, הודעתי למקום העבודה, בהתראה של חודש מראש, כי בסוף חודש אפריל אני מתכוונת להתפטר. בהרמת כוסית שנערכה לכבוד חג הפסח, נאמר ע"י מנהל הפרוייקטים של החברה , בפורום של 12 אנשים, כי מי שעבד על אותו פרוייקט מדובר (מי שעבד בשליש הראשון של השנה העסקית הנוכחית) יקבל בונוס למשכורת של חודש מרץ. הבונוס עמד על 20% משווי ההכנסה החודשית שלי. כמובן שלא קיבלתי אותו בטענה כי אני עוזבת את מקום העבודה וכי הוא נועד לתמרץ את העובדים (בניגוד לטענה שנטענה בפסח כי הוא נועד לתגמל את מי שעבד על אותו פרוייקט). כל חברי מחלקתי קיבלו אותו, ואפילו אנשים שהתחילו לעבוד במחלקה בתחילת חודש מרץ.
שאלותי הן, האם מבחינה חוקית אני יכולה לדרוש את הבונוס? האם אני יכולה לתבוע את החברה בבית דין לענייני עבודה על כך? האם זה נחשב להרעת תנאים או לאפלייה?
תודה,,
גלית
לא מדובר בהרעת תנאים ולא מדובר באפלייה, שכן לא צויין בשום מקום בכתב את המניע לאותו התמריץ ולכן המעסיק יכול לטעון לחלוטין, כי התמריץ ניתן לטובת עובדים שעובדים בחברה ולא כאלו שעבדו. באם תצליחי להוכיח, כי היו עוד עובדים כמוך שעזבו וקיבלו תמריצים בגין יעדים לאחר עזיבתם רק אז תוכלי לתבוע.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר