אני מנהלת תביעה כנגד חברה בע"מ בבית דין לעבודה בסדר דין מהיר . הייתי שומר במשך שנתיים. יש מנהל עבודה שמולו עבדתי ולכן אני מעונין שהוא יהיה בתביעה ויגיע כעד הגנה ?
האם זה עולה כסף להביא את אותו מנהל של החברה ? יש להם עורך דין , האם זה שולל ממני את
האפשרות להביא אותו כעד ? והאם מדובר בצו הבאה ? זה השם הנכון של הבאת העד ?
תודה מראש. על הסיוע.
י שלום,
על פי תקנות סדר הדין האזרחי, במסגרת תובענה של סדר דין מהיר יש להגיש תצהירי עדות ראשית.
באם לא הוגש תצהיר עדות ראשית מטעמך של העד אותו הינך מבקש להעיד, ככל הנראה לא תוכל להעידו מטעמך אלא ברשות בית המשפט ומטעמים מיוחדים.
אין רלוונטיות לגבי העובדה כי הוא מיוצג ע"ע עו"ד אחר
אתה יכול לבקש לזמן את העד ולפרט בבקשה את הטעמים המיוחדים להזמנת העד וחשיבותו לבירור התובענה.
בית המשפט יכול להיעתר לבקשתך אם השתכנע כי אכן חשיבותו מכרעת לבירור התובענה ולזמן את העד, באם ייעתר בית המשפט לבקשתך וייזמן את העד כדין והעד זומן ע"י בית המשפט ולא התייצב, בית המשפט יכול להוציא צו להבאתו.
לעניין התשלום, ככל הנראה באם בית המשפט ייעתר לבקשתך וייזמן את העד, הוא יכול מצידו לבקש ולעמוד על זכותו לקבל שכר בטלה עבור ההגעה לעדות.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר