שלום, שמי משה ועקב וויכוח מול המעביד שלי אני מעוניין לקבל תשובה ממומחים.
1. ימי חופשה: האם המעביד יכו להכתיב לי מתי לקחת ימי חופשה לפי הצרכים שלו?
2.ביטוח מנהלים: במידה ואחרי כמה שנים ארצה לעזוב את מקום העבודה, יש אפשרות שהמעביד יחסוך מימני את קבלת הכסף אשר נמצא בביטוח המנהלים שלי? ויגרום לאי קבלת הסכום המבוקש
משה שלום,
ככלל, חופשה אמורה להינתן בחודש האחרון של שנ העבודה שבעדה היא ניתנת או במשך שנת העבודה שלאחריה.
כמו כן, חופשה אינה ניתנת לצבירה , אך בהסכמת המעביד עובד רשאי לקחת 7 ימי חופשה לפחות ולצרף את יתרת הימים לחופשה שתינתן בשתי שנות העבודה הבאות.
אשר לעניין רצון המעסיק ליתן חופשה בזמן שהועבד מבקש לעבוד:
על פי ההלכה, עובד זכאי לשכרו גם אם לא עבד בפועל, כאשר הוא מוכן לעבוד והמעסיק לא סיפק לו עבודה.
לפיכך, במקרה בו המעסיק כופה על עובד שלא לעבוד ביום מסוים, שבו העובד היה מוכן לעבוד, על המעסיק לשלם לעובד שכר עבודה בגין יום זה.
זאת ועוד, נקבע בפסיקה כי כי החובה למתן חופשה שנתית מוטלת על המעסיק והוא זה המסדיר את מועדהבכפוך לכך, כי כשמדובר על חופשה בת 7 ימים רצופים ומעלה, תאריך תחילת החופשה יקבע לפחות 14 ימים מראש.
אשר לעניין שיעור ההפרשות לטובת פיצויי הפיטורים, נקבע בצו ההרחבה כי על כספים אלו שהופרשו חל אוטומטית סעיף 14 והמעביד לא יוכל לקבלו חזרה אלא רק אם העובד אינו זכאי לפיצויים לפי סעיפים 16-17 לחוק פיצויי פיטורים ומשך כספים לפני אירוע מזכה כמשמעותו בצו.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר