שלום רב, האם החוק קובע באיזה אמצעי תשלום יש לשלם השכר? כלומר צ'ק, העברה בנקאית, מזומן. האם החוק קובע כיצד יקבל העובד את השכר כאשר לא מדובר בהעברה בנקאית, כלומר אם מדובר בצ'ק האם על העובד לנסוע למשרדי המעביד(רלוונטי לעובדים דרך כ"א) או שאולי המעביד חייב לשלוח לו בדואר. אם על העובד לנסוע, על מי חלות הוצאות הנסיעה כדי לקחת הצ'ק.
בתודה מראש
אלין שלום,
על פי הדין שכר העבודה ישולם במזומנים, אך מותר שישולם בשיק או בהמחאות דואר ובלבד שפרעון השיק או המחאות הדואר יהיו על פי מועדי התשלום בדין.
ככלל שכר העבודה אמור להיות משולם לעובד ישירות, אך מותר שישולם לו באם נתן הוראה על כך בכתב באמצעות בן זוגו, הורו, ילדו, חבר בעבודה, מוסד בנקאי.
בעניינך, הואיל והינך מבקשת לקבל את שכרך באמצעות צ'יק רצוי שתבקשי ממעסיקך בכתב להעביר אליך את ההמחאה באמצעות גורם אחר כאמור לעיל.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אני מתנצל, כניראה לא הייתי ברור מספיק בשאלתי, אינני מבקש לקבל שכר בצ'ק, אלא הייתי שמח לקבלו בהעברה בנקאית. אני עובד לצערי אצל מעסיקים שמתעקשים לשלם השכר בצ'ק ומתעקשים שאני אבוא לקחת אותו ממשרדם שזה אומר מבחינתי לשלם הוצאות נסיעה ולהפסיד יום עבודה, כי חברת כ"א עובדת בדיוק באותן שעות שאני עובד, האם חוקי מצד המעסיק לנהוג כך, או שאם אני מבקש חייב הוא להעביר לי השכר בהעברה בנקאית. כמו כן נגרם מצב של הלנת שכר שכן התאריך על הצ'ק הוא העשירי או אפילו התשיעי לחודש העוקב(כחוק) אבל היות שאני לא יכול להגיע למשרדי חברת כ"א בדיוק באותו יום וכל שכן להפקיד הצ'ק באותו יום, יוצא שבכועל שכרי מולן מידי חודש ועלי להפסיד יום עבודה כל חודש כדי לאסוף את צ'ק השכר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר