האם המעסיק חייב לתת לעובד דו"ח על נוכחות לפחות פעם בחודש ? והאם העובד חייב לחתום
עליו ולהחזיר למעביד .
מפנייתך לא ברור אם את עובדת במשכורת או עובדת שעתית.
כעובדת במשכורת סך הנתונים וימי העבודה מופיעים בתלוש השכר.
כעובדת שעתית על המעביד לבצע מעקב באמצעים טכניים או רישום של שעות העבודה והנתונים ניתנים להיות מבוקרים על ידך באמצעות התאמת הרישום שביצעת למול המצוי בידי המעסיק בסיום כל חודש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שלום יגאל,
תודה על תשובתך. אני עובדת שעתית , ולכן הייתי רוצה לדעת על איזה חוק אתה מסתמך בתשובתך. חשוב לי לדעת ,כי כשביקשתי ממעביד את הדו"ח שעות , הוא אמר לי כי אין חוק אשר מחייב אותו לתת לי את הדו"ח.
תודה מראש,
לנה
החל מפברואר 2009 נכנס לתוקפו תיקון לחוק הגנת השכר שמסדיר את מבנה תלוש השכר לעובדים שכירים במשק.
התיקון לחוק מפרט את הניכויים והסעיפים שחייבים להופיע בתלוש השכר ובכלל זה:
היקף המשרה – היקף המשרה עבור עובד חודשי, או בסיס לפיו משולם השכר לעובד שעתי, יומי או עובד קבלני.
תקופת התשלום – שבעדה משולם השכר.
שעות העבודה – פירוט מספר השעות שבהן עבד במהלך החודש. מספר השעות נקבע על פי הרישום בשעון נוכחות, באמצעי דיגיטלי או על ידי רישום ידני יומיומי שייחתם על ידי העובד ויאושר על ידי המעביד או האחראי מטעמו. שעות עבודה נוספות יפורטו בנפרד.
תנאים סוציאליים – פירוט ימי חופשה, מחלה ודמי הבראה.
היעדרויות – פירוט מספר ימי ההיעדרות של העובד, כולל ימי חופש, מחלה או הבראה.
שכר – פירוט השכר לשעה או ליום עבור עובדים המועסקים לפי שעות או על בסיס יומי. בנוסף יפורטו גם
תוספות שכר כמו גמול שעות נוספות, חופשה, דמי הבראה וכדומה. השכר יופיע בברוטו ובנטו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר