ערב טוב.
אני סטודנטית שנה א' עבדתי במקום עבודתי חמש שנים ועכשיו התחלתי לימודים
מקום העבודה שלי הוא מוקד שמאפשר משמרות ואמור להיות יותר גמיש לסטודנטים שצריכים משמרות מעטות ולא יכולים לעבוד במהלך כל השבוע.
בתחילת סמסטר א' הגענו להסכמה שאני אעבוד שלושה ימים במהלך השבוע ושישי או שבת לסרוגין. סמסטר ב' ביקשתי לשנות יום אחד והצעתי לעבוד יומיים במהלך השבוע ושישי או שבת קבוע (לא לסרוגין מה שהיה עד עכשיו),הצעה זו נדחתה. בנוסף הצעתי ימים אחרים שנאמר לי שזה בלתי אפשרי כיוון שהמשמרת מאוד קצרה.לאחר שלא הגענו להסכמה בשיחה עם מנהל המוקד ומנהלת הצוות נאמר לי "תתפטרי או שנשים לך משמרות לפי החוזה לפני הלימודים שמחייבים אותך בשלוש משמרות לפי צורכי המערכת." וזה כדי לגרום לי להתפטר. סידור העבודה שלי שונה כמו שנאמר בשיחה עם המנהלים.שסידור העבודה לא איפשר לי להגיע למשמרות שנקבעו כיוון שנקבעו במהלך יום הלימודים.וזה בידיע שאני לא אוכל להגיע בימין שנתנו לי ובשעות שניתנו לי כי זה בדיוק על שעות הלימודים שלי שמסרתי מערכת שעות מדוייק ומפורת למנהלת הצוות שלי. לאחר שהינו בקשר טלפוני בלבד עם המנהלת צוות שלי במהלך שבועיים יצרתי איתה קשר שוב ואז נאמר לי שנשלח אלי מכתב התפטרות בגין אי הגעה למשמרות.
אני רוצה להדגיש שאחרי חמש שנים מקום העבודה לא היה מוכן לבוא לקראתי ולעשות שינוי ביום אחד מהמערכת של סמסטר א'. ונאמר לי תתפטרי.
האם התנהלות כזאת היא לפי החוק?
לצערי מדובר במעשה לגיטימי של מעסיק. מעסיק אינו חייב לקבל את דרישותיך לשינוים בהגדרות המשמרות שלך, אפילו וסיכם עימך בע"פ יכול לחזור בו לאחר שאינו עומד בשינוים שלך לכאורה.
היית צריכה להגיע למשמרות ולמצוא פתרון אחר.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר