שלום.
היום אני בת 17, אך כשהייתי בת 16 עבדתי במסעדה וקיבלתי שכר שעתי של 23 ש"ח, שהוא מעל הממוצע. כשהתקבלתי לעבודה נאמר לי שבגלל שאני מקבלת שכר מעל הממוצע, אני לא צריכה לקבל 150% בשבת ושעות נוספות, מה שהסתבר כשקר.
בנוסף, גיליתי לקראת סוף תפקידי שמנהל המסעדה היה נכנס דרך המחשב שלו ומשנה לכולם את השעות - ככה שאם הגעתי לעבודה בשעה 11:45 הוא שינה לי למשל לשעה 12:00.
כשפניתי אליו שאני רוצה לתבוע אותו על השעות הנוספות ושעות השבת, הוא אמר שהוא ייתבע ממני חזרה את ההפרש בין מה שהוא שילם לשכר המינימום (למשל אם המינימום הוא 16 ש"ח שאני אחזיר לו 7 ש"ח על כל שעה שעבדתי).
האם הוא יכול לעשות דבר כזה? לחייב אותי להחזיר לו את ההפרש? זה שכר שהם קבעו והציעו והאם מגיע לי באמת תוספת שכר על שבת ושעות נוספות?
ועל מי חובת ההוכחה במקרה שהמנהל מחק לי שעות? כי הוא עשה את זה דרך המחשב וככה זה הופיע בדו"ח שעות שלי כי הוא שינה את זה דרכו.
אשמח למענה כי אני סה"כ בת 17 ואני פוחדת לתבוע אותו על מה שמגיע לי ולהפסיד המון כסף שאין לי מאיפה להביא
בנסיבות הענין מומלץ כי תסתייעי ביעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר