עבדתי בחברת הי טק. המעביד מעונין לסיים את העסקתי. ניתנה לי הודעה מוקדמת של מס' שבועות. במהלך תקופה זו (שאנו כרגע בעיצומה) אני מקבל משכורת וכל התנאים הסוציאליים. נאמר לי שבתום תקופה זו, החברה תערוך איתי גמר חשבון בכל הקשור לפיצויים, פנסיה, קרן השתלמות וכו'.
המעביד ביקש שאחתום על כתב ויתור. למיטב הבנתי, אם בכלל חותמים על מסמך כזה, עושים את זה לאחר גמר חשבון - שאז ברור לעובד, שהוא קיבל כל מה שמגיע לו ע"פ חוק. האם מותר לי לבקש לחתום על כתב ויתור רק לאחר גמר חשבון ? שאם אחתום עכשיו, לפני כל ההתחשבנות עם המעביד, אולי יש לי מה להפסיד כאן ?
תודה מראש על שיתוף הפעולה :)
עפ"י החור והפסיקה, מעביד אינו יכול להתנות העברה של כספים המגיעים לעובד על פי חוק, עקב ניתוק יחסי עובד מעביד, בחתימה על "כתב ויתור".
במקרה בו מעבידך יתעקש שלא להעביר את התשלומים המגיעים לך על פי החוק עד שתחתום על כתב הויתור, תהא לך האפשרות לפנות לבית הדין לתביעה למימוש זכויותיךף כאשר לתביעה זו תתווסף תביעה לפיצוי הלנה של זכויות המזכות בפיצויי הלנה במקרה ולא שולמו ו/או ששולמו מאוחר.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר