שלום רב,
עבדתי בחברת תקשורת במוקד מכירות וכעבור שבועיים פיטרו אותי.
עבור כל מכירה ניתן סכום כספי בתמורה.
בזמן העבודה סגרתי מכירות רבות וכאשר קיבלתי את המשכורת ראיתי כי לא קיבלתי שכר עבור המכירות.
התקשרתי למנהל וביררתי עימו מדוע לא קיבלתי שכר עבור המכירות והוא טען כי בחודש הראשון לעבודה לא מקבלים שכר.
שאלתי אותו אם חתמתי איתו על איזה שהוא חוזה המציין זאת והוא אמר כי רק לאחר חודש עבודה חותמים על חוזה.
בנוסף, הוא טוען שהוא יידע אותי מראש על אי קבלת שכר עבור המכירות ואני טוענת בתוקף שלא. שכן אם היה אומר זאת לא הייתי עובדת אצלו מכיוון שאינני עובדת חינם.
הגעתי למשרדו ונתתי לו מכתב שבו פירטתי את המקרה וכי ברצוני לקבל את הכסף המגיע לי. אך היום, חודש לאחר מכן לא קיבלתי את השכר והוא גם מסרב בתוקף לשלם לי.
האם זה חוקי??
האם ניתן לקבל את הכסף שמגיע לי?
תודה רבה!
לאור העובדה כי אין בידיך חוזה עבודה, ואכן לאחר 30 ימי העסקה, חלה החובה על המעביד לפרט את תנאי עבודתך, די יקשה עליך לנהל הליך כנגדו בבית הדין לאור העובדה כי יהיה עליך להוכיח את תביעתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
מכיוון שלא היה ביני לבין המעביד חוזה וקרעתי את עצמי כדי להגיע למכירות גבוהות שברור שלא הייתי עושה זאת אלמלא לא היו משלמים לי תגמול עבורם.
זאת לא חובת המעביד לפחות להחתים אותי על חוזה זמני עד העסקה קבועה? באמת שהוא לא אמר לי דבר על כך שלא אקבל שכר עבור המכירות למרות שהוא טוען שכן.
כפי שציינתי על המעסיק חלה החובה ליתן לעובד פירוט על תנאי עבודתו לאחר 30 ימי עבודה.
שנית - הנך יכולה לטעון כיי סוכם עימך בע"פ על תשלום עמלות המכירה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר