שלום,
אני עובדת במקום עבודה קרוב ל 10 שנים.
אני מעונינית לעזוב כיוון שיש לי ילדה עם תסמונת שנראה לי שהיא צריכה אותי יותר מבהעבר.
אני מבינה שישנו חוק שקובע שמגיע פיצוים כאשר יש הרעה בריאותית וצורך ךץמוך בבן משפחה.
איזה אישור אני צריכה להוציא על מנת להתפטר על פי חוק זה?
ממי אני אמורה לקבל את האישור?
תודה רבה על העזרה.
שלום רב,
סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים קובע כי: "עובד שהתפטר לרגל מצב בריאותו הוא או של בן משפחתו, ולאור הממצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר נסיבות העניין היתה סיבה מספקת להתפטרות- התפטרותו דינה כפיטורים לעניין פיצויי פיטורים.
על העובד שמתפטר בשל מצב בריאותי לקוי שלו ו/או של בן משפחתו מוטלת החובה להודיע למעבידו על סיבת ההתפטרות, כדי לאפשר למעביד להציע תנאי עבודה אשר יתאימו למצב הרפואי.
על מנת לבסס תביעה זו של העובד, עליו להוכיח באמצעות תעודות רפואיות, כי מצב בריאותו או מצב בריאות של בן משפחתו אינו מאפשר לו בתנאי העבודה ויתר נסיבות העניין להמשיך בעבודתו אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה ולכן מהווים סיבה מספקת להתפטרותו עם זכות לקבלת פיצויים.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר