שלום,
התחלתי לעבוד לפני כשבועיים כמלצרית, והבעלים הודיע לי מראש בע"פ (לא בהסכם כתוב) שהמשכורת שלי תורכב מהטיפים, ואם לא תגיע לסכום של 25 לשעה, ישלימו לי את החסר.
אתמול גיליתי כי ייתכן שהדבר אינו חוקי, ורציתי לדעת אם זה אכן כך, היות ומראש לא ידעתי זאת ולא הייתי מסכימה לכך אם הייתי יודעת.
הטיפים שנמסרים לי ולשאר המלצרים נשמרים בקופסה, ובסוף היום נספרים ומחולקים שווה בשווה בין כולם. הודיעו לי כי פעמים רבות יש טעויות ברישום, ולכן אני בעצמי חייבת לערוך מעקב צמוד אחר הסכומים, והעניין נראה לי לא תקין, היות והמעקב לא מסודר ולא מדוייק.
מילאתי טופס 101, אבל אינני יודעת אם הוא תקף רק להחזר שנכנס לי לחשבון, או גם לטיפים שניתנים לי במזומן בסוף כל יום.
אודה לכם אם תוכלו לומר לי האם אני זכאית לשכר בסיס בנוסף לטיפים, או לא.
רצוי לציין שברב הפעמים אינני עוברת את ה-25 ש"ח לשעה, כך שלא משתלם לי לעבוד ב"שחור".
תודה מראש.
שלום רב,
לפי שאלתך אני מבינה שאין תלוש שכר מסודר, אז ברור שהדבר לא חוקי .
כאמור בעניין מלצרות יש המון פסקי דין לעניין טיפים .
צריך שיהיה שכר בסיס, אולם אפשר שהטיפים יהוו גם שכר אולם בצורה מסודרת וכאשר הדבר מופיע בתלוש .
שיהיה בהצלחה - מיכל קמחי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לאור הפסיקה הענפה בעניין זה, עליך לבדוק באם מנוהל יומן טיפים בו אתם המלצרים חותמים בכל יום, אם כך הדבר הרי שהטיפים שייכים למקום העבודה והוא נותן לך שכר יומי בהתאם לקופת הטיפים, באם את מקבלת מעבר לכך הרי שלכאורה המעסיק מיטיבי עימך ונותן בידך את ההפרשים ללא שתשלמי עליהם, פנסיה חובה, מס הכנסה וכו'.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר