היי. אני עובדת כ 3 חודשים בחברה גדולה בתור פקידת קבלה, מתוך צוות בנות בשכר שעתי של 25 שח לשעה ברוטו. בחוזה כתוב : העובדת מצהירה כי ידוע לה שהחברה השקיעה בהכשרת העובדת לתפקידה, לפי כך מתחייבת העובדץ לעבוד בחברה תקופה של 6 חודשים לפחות (להלן תקופת התחייבות). לאור האמור לעייל נהיר וברור לעובדת כי במידה ותבחר לסיים תפקידה לפני תום תק' ההתחייבות תישא העובדת בעלות ההכשרה ובסכום של א יפחת מגובה של 3500 ש"ח... בכפוף לאמור לעיל , כל אחד מהצדדים יהא רשאי להביא את ההסכם לסיום בהודעה מוקדמת בכתב ע"פ חוק הודעה מוקדמת לפיטורין..."
אני עובדת במשמרות, פעם בשבוע עד 23.00 (כמובן ללא תוספת מיוחדת בשכר השעתי בשל שעה מאוחרת) בתנאים לא נעימים (לפעמים אפילו אין לי איפה לשבת כי לקידה אחרת תופסת לי את המקום כשאני קמה לשירותים) והשכר בסוף החודש יוצא נמוך מאד כי אני עושה פחות שעות ממה שהובטח לי.
לא פרטתי מה הבעיה שלי במקום העבודה הזה מלבד השכר הנמוך, אולם אני תוהה עד כמה זה באמת רלוונטי כרגע. החברה לא השקיעה בי בקורס מסויים רק ביומיים הראשונים ישבתי ליד פקידת קבלה אחרת וראיתי מה היא עושה ואחר כך כבר התחלתי לעבוד. המקום הוא מקום עם יחסי אנוש גרועים בין הפקידות והייחס לפעמים הביא אותי אפילו לכאבים פיזיים בגוף מהמתח והלחץ.
אני מאד רוצה לחפש לי עבודה אחרת ושואלת האם מה שחתמתי עליו חוקי והם באמת יכולים לדרוש ממני לשלם קנס.
תודה
יש לבחון את ההסכם ברם ככל שהוא סביר יש לקיימו שאם לא כן את חשופה לתשלום הקנס.
בכבוד רב,
שי טל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר