חמותי עבדה בחברת נקיון ופוטרה לאחר הרבה שנים של עבודה. במהלך 12 חודשים האחרונים נעדרה מספר פעמים מהעבודה עקב חופשה/מחלה. בחודשים שלא הייתה בחופשה / מחלה - עבדה חודש מלא (כ-186 שעות). כמו כן כמה פעמים עבדה פחות שעות\ימים עקב חגים. השאלה שלי היא מה מובא בחשבון לחישוב שכר קובע לפיצויים והאם בכל מקרה הסכום שמתקבל יכול להיות פחות משכר מינימום.
תודה
יאן שלום,
לא ברור לפי שאלתך על פי איזה מסגרת הועסקה חמותך.
על פי סעיף 12 לחוק פיצויי פיטורים לגבי עובד בשכר חודשי, החישוב הוא לפי משכורת אחרונה.
לגבי עובד שעתי /יומי הפסקיה קבעה כי אופן חישוב פיצוי הפיטורים הוא לפי ממוצע ימים/שעות של העובד ב12 חודשים אשר קדמו לפיטורים במכפלה של תעריף אחרון ליום /שעת העבודה.
תקנה 9 תקנות פיצוי פיטורים קובע לגבי עובד בשכר קבלני, כי אופן החישוב יהיה ממוצע של 12 משכורות אשר קדמו לפיטורים.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שלום תמר
לפי מיטב הבנתי מסגרת העסקה שלה היא לפי שעות כי השכר שלה חושב כמכפלה של שכר לשעה במספר השעות בחודש.
אני קראתי את החוק שאת מצטטת בנושא. מה שרציתי להבין הוא מה לעשות עם חודשים שבהם חלק מהימים היא הייתה במחלה או בחופשה (בתשלום) - איך הם נכנסים לממוצע של שעות. אם אני באותם חודשים לצורך ממוצע מחשיב רק את השעות בהן היא עבדה - מן הסתם הממוצע יורד והשכר הקובע יירד. אבל היא עבדה במקום קבוע וכשלא הייתה חולה או בחופש היא עבדה חודש מלא (כ-186 שעות).
מקווה שהצלחתי להבהיר את השאלה. תודה מראש לתשובתך.
יאן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר