שלום רב,
העסקתי עובד במשמרות עפ״י שכר שעתי במשרה מלאה ללא כל חוזה כתןב.
לאחר ותק של 6 חודשים בדיוק- פתאום העובד לא הופיע ל 2 משמרות ללא התרעה מוצדקת מראש.
לאחר מכן במשך כשבוע וחצי לא יצר קשר כדי לעדכן במצבו ובתוכניותיו לגבי המשך העסקתו בחברתי.
לאחר ניסיונות רבים להשיגו- והתעלמות מוחלטת מצידו, הובא לידיעתי שכל אותה העת הוא מועסק במקום מתחרה.
גם כאשר הגיע לדרוש תלוש שכר- אותו סרבתי לתת לו בתוענה שאני מעונינת בתשובה ברורה האם הוא מעונין להתפטר או להמשיך לעבוד אצלי, הוא יצא בכעס וצעקות ללא שום תשובה ברורה בטענה ש״עדיין לא החליט״
האם במקרה כזה אני יכולה לראות בהתנהלות זו כהתפטרות מצידו ואי מתן הודעה מוקדמת לכך, ובעקבות זאת להפריש לו ממשכורתו האחרונה ( שעדיין לא לקח) את 6 ימי ההודעה המוקדמת שהיה אמור לתת לי?
האם ניתן להפחית את הסכום לאחר שהתלוש שכר האחרון כבר ״נסגר״ מבחינת רו״ח ? ( בצירוף מכתב מצידי המסביר את המקרה ואופן חישוב ההפחתה)
מיותר לציין שהתנהלותו גרמה לי לנזקים רבים בהתנהלות העסק בשבועיים אחרונים מכיוון שלא נערכתי עם מחליף
תודה ...
יוס שלום רב,
אני ממליצה לך לכתוב לעובד מכתב המעלה את כל השתלשלות העובדות ולהציב לו פרק זמן בו יתן החלטתו.
אני ממליצה לך להסתייע בעו"ד בעניין זה.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר