לפניי חודשיים הגעתי למרפאה על מנת לקבל ייעוץ בנושא הגדלת שפתיים באמצעות סיליקון שאלתי לגביי הסיכונים בזריקת הסיליקון ונאמר לי שאין סיכון כי אני מעוניינת רק בהגדלה קטנה ולכן אין סיכוי שיוצרו גושים או תופעות אחרות לא רצויות, הובטח לי שאחרי הזריקה אני אוכל לחזור לשגרת חיים רגילה.
שבוע לאחר טיפול ראשון התגלה בשפתי העליונה גוש הגעתי לרופא לטיפול , הוא טען שזה לא קשור לסיליקון וזה יעבור ועשה לי עוד זריקה. לאחר שבוע הגוש גדל והרופא ראה את הגוש והפעם הסכים איתי ואמר שזה אכן גוש ושינה גישתו, הוא אמר שזה כן יכול לקרות למרות שזה נדיר. אח"כ הרופא החדיר לי לשפה חומר המסה שלא הועיל כלל אלא החמיר את המצב.
בשבוע שעבר הגעתי לטיפול המסה שאמור היה להיות אחרון הרופא הזריק לי את החומר והשפה התנפחה משמעותית ועד כה לא ירדה הנפיחות ובנוסף כתוצאה מכך אין לי תחושה בחלק מהשפה. נאמר לי כי אם לא תרד הנפיחות כנראה שאאלץ לעבור ניתוח כירורוגי על מנת לפתור את הבעיה.
בשיחה עם מנהלת המרפאה היא אמרה שחתמתי על טופס הסכמה לטיפול בו מופיעים הסיכונים והיא חיפשה את המסמך בתיק הרפואי שלי כדי להזכיר לי זאת, היא הופתעה לגלות כי לא חתמתי על טופס כזה, מעולם לא הראו לי את הטופס
הבנתי מהמנהלת שלרופא אסור לטפל בפציינט אם לא חתם על הטופס.
שאלתי אם יש לי עילה לתביעה ואם כן מה גובה הסכום שאוכל לתבוע?
לימור שלום,
איפה הטיפול נעשה? זו מרפאה פרטית? או מכון יופי?
ראשית הייתי מציעה לך להיוועץ ברופא כירורג חיצוני ולא מהמקום בו טופלת, וככל שנדרש ניתוח לא לבצעו במרפאה בה בוצעה ההזרקה.
חסרים המון פרטים אך נראה כי יש מקום להגשת תביעה.
לעניין גובה הפיצוי, מוקדם מדי להעריך.
אשמח לעזור
בהצלחה
סיגל רייך - הלל, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
ללימור שלום
בתביעות רשלנות רפואית הפרוצידורה המשפטית הינה שהתובע/ת מצרפים לתביעתם חוות דעת רפואית המפרטת את הרשלנות הרפואית וכן במידה ונותרה נכות
את אחוזי הנכות היינו הנזק שנגרם לצמיתות
במקרה שתיארת יש צורך לפניה למומחה רפואי בתחום הכירורגיה הפלסטית שאיננו קשור למוסד הרפואי שביצע את הטיפול
מטרת הפניה היא בדיקה ראשונית
כדי לבסס את הטענה לקיום רשלנות רפואית
כשישנה אכן עילת תביעה , ניתן לתבוע פיצוי על כאב וסבל, הוצאות,
ושאר ראשי הנזק הרלבנטיים
במידת הצורך אוכל להפנותך לרופא המתאים ,
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר