לפני כשלושה שבועות שברתי את יד ימין בעת משחק כדורגל ביום שישי עם החברים (נפלתי בעת שדרכתי על הכדור). עקב כך פוניתי לבי"ח איכילוב ושם אובחן לי שבר (distal radius) והוחלט לגבס אותי לאחר שבועיים שחזרתי לביקורת בבי"ח הובחן כי השבר לא מתאחה נכון והוחלט לנתח אותי. כרגע אני שבוע לאחר ניתוח שבו הושתלו לי פלטינה וברגים והיד מגובסת. יש לי כרגע חופשת מחלה של 60 יום ומגיע לי 20 ימי מחלה מהמעביד. האם אני זכאי לקבל כסף כתחליף למקור ההכנסה שלי עקב אכ"ע? האם יקבעו לי בעתיד אחוזי נכות שבגללם אני אהיה זכאי לפיצויים?
לדודו שלום
קיימת זכות תביעה כנגד הביטוח לאומי ת מדובר בתביעה לדמי תאונה
תוכל להוריד את הטופס מאתר הביטוח לאומי באינטרנט
עליך להגישה תוך 90 יום ולצרף את התיעוד הרפואי וכל הטפסים
הרלבנטיים המצויינים שם
אם לא תגיש את התביעה בתוך 90 יום מיום התאונה הרי שלא תהא זכאי לפיצוי
שנית
עליך לבדוק קיומם של ביטוחים פרטיים , המכסים תאונות אישיות
וכן בדיקה אם יש לך כיסוי לאבדן כושר עבודה
במידה והיתה רשלנות ובנוסף לתביעות שציינתי הרי שיכלת לתבוע תביעת נ זיקין את הגורם האחראי לכך אך מנסיבות המקרה כפי שתיארת לא נראה שהיתה רשלנות
בשורה התחתונה
תגיש את התביעה לדמי תאונה
ותבדוק קיומם של פוליבות ביטוח אישיות
בהצלחה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
דודו, שלום.
לפי מה שאתה מספר מדובר בתאונה אישית ואינך שחקן בקבוצת ספורט הרשומה בהתאחדות כדורגל כדי לתבוע פוליסת ביטוח שחקנים.
ניצלת את כל ימי המחלה שלך מאצל המעביד, כעת באם יש לך פוליסת ביטוח תאונות אישיות תוכל לתבוע אותה, כיוון אחר הוא הביטוח לאומי אשר תוכל לתבוע בגין המשך החופש את מחלקת תאונות אישיות שוב "תאונות אישיות" ואתה צריך לעמוד בתנאים של מחלקה זו, למשל צריך שיהיה לך 90 ימי מחלה, באם לא עומד בתנאים אז יש בפניך מחלקת הבטחת הכנסה, ושם הדבר תלויי הכנסות, כלי רכב ועוד ועוד.
אגב, לעניין נכות המזכה בפיצויים בביטוח לאומי צריך לעבור 60 אחוז נכות רפואית, ולדעתי זה לא המקרה שבפנינו.
בריאות שלמה, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
דודו שלום,
בן כמה אתה?
האם יש לך פוליסות פרטיות, ביטוח חיים, תאונות אישיות אכע?
בכל מקרה ניתן לפנות לביטוח לאומי לקבלת דמי תאונה בעבור 90 ימי המחלה הראשונים.
החלמה מהירה
עו"ד סיגל רייך-הלל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר