חברי יקרים.
1. האם לבקשה לתשלום תכוף הערוכה לפי טופס 2 ותקנה 6 לתקנות תשלומים תכופים בפלת'ד צריך להוסיף תצהיר של המבקש כבקשת חוק הפלת"ד, או שמא הבקשה בעצמה היא משמשת כבקשה וכתצהיר ביחד ?
2. האם צריך להוסיף עוד סעיפים לטופס הבקשה כאמור או ללכת לפי קביעת התקנות וזהו, וכמובן בצירוף ההזמנה לדין, באם יש להוסיף עוד סעיפים, על איזו ניתונים הדגש ? אילו סעיפים חשוב לציין ?
3. מה הכוונה בחוק הפלת"ד ותקנותיו שאת הבקשה יש להגיש לפי הסמכות המקומית של ביהמ"ש על אף האמור בתקנות סד"א בעניין זה, לפי מה אני צריך להגיש את הבקשה אם כן ? לפי כתובת הנפגע / מקום התאונה / כתובת חברת הביטוח ???
תודה רבה.
שלום
הבקשה עצמה ערוכה כתצהיר
ואליה יש להוסיף את כל המסמכים הדרושים
בעיקרון יש לערוך את הבקשה לפי קביעת התקנות
לגבי סמכות מקומית
לרוב חברת הביטוח ישנם סניפים
וכן סוכני ביטוח בכל הארץ לפיכך ניתן להגיש את הבקשה בבית המשפט שנבחר על ידך בתור
ב"כ תובע
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
עו"ד נריה שלום ותודה רבה על תשובתך ראשית כל.
1. אני מבין שצריך למלא ולענות על טופס הבקשה שבתקנות ולהחתים את הנפגע/מבקש בצירוף מסמכים כאמור ולפתוח בזה תיק בבימ"ש, וכך אני מבין שלא צריך לעשות בקשה בכתב לכאורה וגם למלא טופס הבקשה כאילו זה התצהיר התומך, אלא שוב הטופס עצמו משמש גם בקשה וגם תצהיא, אכן זה כך ?
2. בבקשה יש לצרף את הנהג כנתבע שני ?
3. במידה ומדובר בקטין, המבקש הוא אפוטרופסו, האם ניתן לסתפק באביו כמבקש בשמו וכמצהיר או שמא צריך שני ההורים כמבכשים בשמו וכמצהירים במקומו ???
תודה מראש על העזרה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר