שלום רב,
בחג העצמאות האחרון, בתאריך 20/4/2010 בילינו בטיול מרוכז מטעם העבודה של אשתי בכפר בלום שבצפון. ארגנו לנו הפקה פרטית הכוללת שלל אטרקציות בקיאקי כפר בלום אשר בסמוך לקריית שמונה. בשעה ששטתי עם 2 חברים בקיאיק במסלול מסודר שבנהר הירדן, קפצו עלינו חבורת ערבים , והחלו להכות אותנו עם אבנים. ממש משום סיבה התקיפו אותנו קשות כאשר אף אחד מבעלי המקום לא נכח ולא סייע. מעבר לפגיעות גוף יבשות שקיבלנו, אני אישית קיבלתי משוט לראש. ראשי נפתח ואיבדתי המון דם. במזל איש פשוט שנכח במקום הזמין משטרה ואמבולנס והערבים ברחו. המשטרה אמנם תפסה אותם ונפתחה חקירה במשטרה, אך אני כעת עם 8 תפרים בראש, כאבים בצוואר, וטראומה אישית קשה על היום הזה שיכל להיגמר באסון גדול. לכל אורך אזור השיוט נוכחים קבוצות גדולות של ערבים שמציקים, מפריעים ובמקרה שלנו גם ניסו להרוג, ואין שום אבטחה, הגנה או סיוע זמין שנוכח במקום. אודה מאוד על ייעוץ - מה אני יכול לעשות? ומהם התהליכים הבאים כדי שאקבל פיצוי ראוי על הנזק הגופני והנפשי שקיבלתי. תודה רבה!
למשה שלום
ראשית החלמה מהירה
המקרה שאתה מתאר ונסיבותיו הינו תקיפה פלילית
לא ניתן להטיל , לדעתי , אחריות בנזיקין על בעלי הקיאקים בכפר
בלום לעובדה כי בוצעה תקיפה
פלילית על ידי צד ג
על המשטרה להשלים את החקירה
ומתוך הנחה כי יוגשו כתבי אישום
הרי שתוכל לזכות בפיצוי גם במסגרת ההליך הפלילי וגם
להגיש תביעת נזיקין אזרחית כנגד הגורמים שהיו מעורבים בתקיפתך
עליך להיות מעורב ולפנות לאחראי על החקירה וכן בהמשך במידה והתיק יועבר לפרקליטות
לדרוש כי יפסקו פיצויים לטובתך
בהמשך תוכל כאמור גם להגיש תביעה אזרחית
בנוסף לאמור תוכל לדעתי להגיש תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי
בענף של דמי תאונה שם עליך להגיש את התביעה לא יאוחר מ 90 יום מאירוע התאונה
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע עזר לי מאוד... חבל לי שאיני יכול לתבוע את המקום. אני מאוד כועס עליהם..מיכוון שאותם ערבים נמצאים שם ומציקים כל הזמן לשייטים.. האם לא אמורה להיות אבטחה במקום? הרי זהו הפקר, אני שטתי במסגרת אותו ארגון, ואם לא היה שם אדם טוב שמיד הזעיק עזרה כנראה שלא הייתי כותב לך בכלל...תודה רבה !
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר