כסוכן ביטוח עשיתי ביטוח מקיף ללקוח מעל 24 כאשר הוא מתחת ל 24, הלקוח חתם ליד בחירתו זו בטופס ההצעה וגם על טופס ההצעה ככלל.
אני לא בדקתי ולא אמתי את פרטיו מתחת או מעל גיל 24.
הלקוח עשה תאונה טוטל ופנה לחברת הביטוח לקבל פיצויים, חברת הביטוח דחתה את פנייתו בנימוק שאין לו כיסוי עצם היותו מתחת ל 24 והפוליסה מעל ל 24.
כעת קיבלתי תביעת בית משפט נגדי כסוכן ביטוח ברשלנות.
האם באמת אני רשלן שלא אימתי את פרטי הלקוח לביטוח ?
והאם החתם גם רשלן בחברת הביטוח שגם הוא לא אימת את הדברים ?
ומה עם הלקוח שביקש מעל 24 ואף חתם ליד זה !!!
אני יודיע שאני צריך לפנות לעו"ד אך במקביל רציתי לשמוע את עמדתכם גם.
אבקש לקבל תשובה מפורטת במידת האפשר, וגם הפנייה לחקיקה או הלכה ופסיקה בעניין הזה.
תודה מראש.
שלום רב,
על פי חוק חוזה הביטוח ס 33 א
סןכן ביטוח משמש כשלוח המבוטח אם מינה אותו לעשות כן וזאת לצורך משא ומתןליצירת חוזה עם חברת הביטוח.
נראה כי במקרה זה הסוכן אכן שלוח של המבטח שכן הוא לו לבצע עבורו פוליסת ביטוח לרכב ועל כן שלוח של המבוטח.
חברת הביטוח בצדק דחתה את תביעת המבוטח באם הביטוח היה למי שמעל גיל 24
לגבי הסוכן חל עליו חוק השליחות ועפי הפסיקה עליו לפעול בתוםלב ובנאמנו
כלפי השלוח ועל כן היה עליו לוודא את גילו ולהמליץ לו לכרות חוזה ביטוח שלא לגיל מעל 24
יחד עם זאת הפסיקה לא פעם פסקה לחובתו של המבוטח שכן אם האציל סמכותו על הסוכן הרי שכאילו הורה לו לבצע את הפוליסה כפי שבוצעה ואם אחכ התגלה כבלתי תקין זה יעמוד לחובתו של המבוטח ולא יוכל לגלגל זאת לפתחן של הסוכן.
יש לציין כי בעבר על גבי הפוליסה היה רשום באותיות קטנות הגבלות הפוליסה ואז הפסיקה קבעה כי אם המבוטח לא עודכן על ההגבלות יש לראות בכך כפעולה בלתי תקינה של המבטח אך בתקופה האחרונה חויבו חברות הביטוח לסמן את ההגבלים על גבי הפוליסה בהדרגשה ועל כן גם אם סוכן ״טעה״ משמונה להיות שלוח של המבוטח ויוכיח שפעל בתום לב יש סיכוי שתביעתו של המבוטח תידחה.
בברכה,
ויוי-חביבה ארגמן,עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר