שלום,
לפני כמה חודשים ארעה תאונה בה רכב אחר נצמד אליי בחניון מסודר וכתוצאה מכך נוצר שפשוף בצד החלק האחורי של הרכב שלי.
הנהגת טוענת שגורם שלישי אחראי למעשה. אותו גורם שלישי לא זוהה והבסיס של הבחורה לטענה זו הוא פתק שהושאר על שמשת רכבה ובו אזהרה.
חשוב לציין שאני לא הייתי נוכחת בשעת המקרה וגיליתי את הדבר רק כשהגעתי חזרה לרכב שלי.
רציתי לדעת האם היא פטורה מאחריות או שאני יכולה לראות בה כשאשמה לנזק שנגרם לי לרכב ולתבוע אותה על כך?
אדווה שלום,
הרכב הפוגע הוא כמובן האחראי על הנזק שנגרם לרכבך.
אני מבין שהשאלה הקריטית היא האם הרכב שהיה צמוד אליך הוא למעשה הרכב הפוגע.
מדובר בשאלה ראייתית, אותה תצטרכי להוכיח על מנת לחייב את הרכב שהיה צמוד אליך בתשלום הנזק.
בכל מקרה נסי להשיג את הפרטים של הרכב הנוסף שהיה שם, ולאחר מכן יש לשקול הגשת תביעה נגד שני הרכבים על מנת ששניהם יריבו בניהם מי האחראי לנזק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
תודה על התשובה, בהמשך אליה:
אין אפשרות לאתר את הרכב הנוסף ומכאן בעצם נובעת הבעיה, שכן אינני יודעת אם בכלל קיים רכב כזה או שהוא פרי המצאתה של הנהגת הפוגעת.
בקשר לראיות ,
יש לי תמונות של המכוניות וכן 2 עדות(חברות שלי) שהיו איתי ויכולות להעיד על כך שלא אני אשמה בתאונה.
את מי עליי לתבוע בתשלום הנזק שנגרם לרכב שלי?
במידה ויש לך ביטוח מקיף אז אפשר לשקול לתבוע את המבטחת שלך, זאת במידה והנזק גדול מספיק או שאין לך השתתפות עצמית.
במידה ואין לך ביטוח מקיף, אז תתבעי את הנהגת.
קחי בחשבון שתצטרכי להוכיח כי היא גרמה לנזק לרכבך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר