במהלך עבודתי נפלתי ממשטח וקרעתי את הרצועה בקרסול. אציין שנאלצתי לבצע את המטלה למרות שזה לא היה מתפקידי. דהיינו,אני הייתי נהג משאית בחברה ואת המטלה ביצעתי מכיוון שהמלגזן בחברה עבד ללא רשיון וללא ידע ולכן נאלצתי לטפס בעצמי.סביבת העבודה הייתה בלגן ואי סדר.המעביד אילץ אותי לסיים את יום העבודה פצוע והתפנתי לבית חולים בכוחות עצמי בסיום יום העבודה.האם ניתן לתבוע בגין רשלנות ואת מי. מעסיק,ביטוח מנהלים.
לרוני אליהו שלום
בהיות התאונה תאונת עבודה ודאי ידוע לך כי ישנן זכויות המגיעות לך מהמוסד לביטוח לאומי
דמי פגיעה ובהמשך ועדות רפואיות
לגבי תביעה אזרחית
הינך מציין כי נפלת ממשטח
מהו אותו משטח?
האם המשטח הינו חלק מהמשאית?
אם נפלת תוך כדי ניסיון ירידה מהמשאית התאונה יכולה להיות מוכרת כתאונת דרכים דהיינו אין צורך בהוכחת רשלנות רק הוכחת הנזק ( מינוי מומחה רפואי דרך בית משפט )
אם מדובר בתאונה שאיננה מוכרת כתאונת דרכים הרי שניתן לתבוע
תביעת נזיקין אזרחית את ביטוח
חבות המעבידים של המעסיק
על בסיס רשלנות
את הנזק במידה ונותרו אחוזי נכות יש להוכיח באמצעות חוות דעת רופא
בנוסף אם ישנה פוליסת תאונות אישיות , יש זכות תביעה בהתאם
לתנאי הפוליסה ( אבדן כושר , נכות )
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
רוני שלום,
אכן קיימת לך עילת תביעה וזכאות לפיצוי ועליך לפנות במקביל ולמצות זכויותייך מול המוסד לביטוח לאומי.
באשר לתביעת הרשלנות יש לבחון הנסיבות ולברר באם התאונה הינה תאונת דרכים או לאו שכן יש לפעול באופן שונה באשר לשאלת האחריות וחוות הדעת.
עליך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום.
אשמח לסייע,
עדי שפיצר, עו"ד
רביב - שפיצר, עורכי - דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר