רכבי נפגע מאחור בזמן שעמדתי בתור מכוניות ונזרקתי קדימה לרכב שלפני. הרכב שלי נפגע גם מקדימה וגם מאחור בפגושים ופח בלבד. מכנית לא.
השמאי החליט להשבית את הרכב כיוון שעלות התיקון גבוה מ-50% מערך הרכב שהוא ישן. אינני רוצה לוותר על הרכב כיוון שהוא במצב מכני מעולה ומעט קילומטראז' ייחסית. עלות קניית רכב אחר יכניס אותי להוצאות שאיני יכולה להרשות לי. האם יש דרך שאתקן את הרכב ואתבע את בעל הרכב הפוגע לאחר מכן באופן פרטי? והאם יש סיכוי טוב לזכות בתביעה כזו?
שושי שלום,
את יכולה לתקן את הרכב ולתבוע את הרכב שפגע בך.
אם תבחרי לעשות כן, חשוב שתאספי כל חשבונית או ראיה להוצאות שעשית בגין התיקון.
על פניו סיכוייך להצליח בתביעה גבוהים מאד, אולם אל תשכחי כי לעיתים בבית המשפט הלא צפוי קורה, ואם מדובר בנזק של אלפי ש"ח בודדים כנראה שתגישי את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות שם, לא תוכלי להיות מיוצגת ע"י עו"ד.
חשוב לומר כי גם אם תזכי בתביעה, עדיין חשוב לוודא כי יש ממי לגבות את הכסף ואינך מתמודד עם אדם שלא יוכל לשלם לך בסופו של הליך.
נשמח לעמוד לרשותך,
משה טייב, עו"ד
לב - טייב, משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
שמחתי לשמוע שהדבר שעליו חשבתי אכן אפשרי. כנראה אזדקק לעוד קצת עזרה בהמשך. תודה
שושי שלום,
לפני תיקון הרכב והגשת התביעה הייתי מציע לך לפנות במכתב אל הרכב הפוגע, שאולי ייעתר וישלם את הנזק מבלי להיכנס להוצאות מיותרות.
את מוזמנת לפנות אלינו בכל עת.
משה טייב, עו"ד
לב -טייב, משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר