נפלתי במדרגה וריסקתי את קרסולי. תבענו את ביטוח לאומי
עתה הודיעונו כי נדחתה תביעתנו לדמי תאונה (מכוח חוק נפגעי תאונות אישיות. זו לא היתה תאונת עבודה)
זאת למרות שהגשנו את כל המסמכים, בזמן, פינה אותי אמבולנס מהמקום ישירות לבית החולים ואחר כך נותחתי ואושפזתי. ונפסקו לי שלושה חודשים לפחות של ימי מחלה (יש מכתב סיכום מרופא)
הנימוק? בחוק כתוב שהתאונה היא מגורם חיצוני ומי יתקע לכפם של הבטלנים שלא זו אני שיזמתי את ריסוק הקרסול שלי? אולי זו בכלל אשמתי? (לא בשפה צינית שכזו אבל זה רוח הדבריםבמכתב) שהרי זו, לפי דעת ביטוח לאומי הגאון היא ההגדרה של "גורם חיצוני".
עכשיו אני צריכה להוכיח באותות ובמופתים... בעצם... מה? שהרי זו פרשנותם לגמרי. החוק מדבר על תאונות. ותאונות קורות ולא כתוב בשום מקום שאני צריכה להוכיח שהמדרגה עליה מעדתי קמה להרגני או שבאותו ערב התלבטתי אם ללכת למסעדה או לסרט ובסוף בחרתי באפשרות המסעירה לרסק את רגלי, לעבור ניתוחים בהרדמה מלאה ואישפוזים ארוכים ולהסתכן באיבוד עבודתי עם בונוס ורדרד של נכות באופק....
צר לי על השפה הצינית. אני פשוט כל כך כועסת.
אודה לעצות הטובות שלכם!
ראשית , את יכולה לערער על החלטת ביטול לאומי ושנית קיימת לך אפשרות של תביעה ממש.
בברכה
איריס טרומן, עו"ד
ולמה כוונתך תביעה ממש? את בניין המשרדים בו מעדתי. אני יודעת. אבל זה אי שם בעתיד, עוד שנה אולי. אם זה יתנגש עם ביטוח לאומי זה בעיה ויש את נושא כפל הביטוחים הרי...
בינתיים אני תובעת את ביטוח לאומי ואחר כך- מה שיתאפשר... אני יודעת שאם הייתי חיה בארצות הברית כבר הייתי מיליונרית. בארץ זה יותר קשה קצת.
שברירית שלום,
יש לך 30 יום לערער.
תפני לעורך דין בתחום, שיבדוק את סיבת הדחיה.
כמו כן אולי יש מקום לתביעת רשלנות.
רק בריאות
סיגל רייך-הלל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
בדף שצירפה הנשמה מביטוח לאומי כתוב שיש לי 12 חודשים לתבוע תובענה בבית הדין לעבודה. (למה? אין לי מושג. זו לא תאונת עבודה אלא תאונה אישית) שוב אני רוצה להדגיש-שלא "לתבוע "כתוב אלא "תובענה". (וכאן צצות לבן אדם השאלות: מה זה תובענה בדיוק?....מה ההבדל בינה ובין תביעה או ערעור?מתה על המילים של שבת של המוסד המאוס הזה...)
תביעת רשלנות? של ביטוח לאומי או כנגד המקום בו מעדתי?
שלום
התנאי המקדמי להגשת תביעה לדמי תאונה הינה פניה בתוך 72 שעות לטיפול רפואי וכן הגשת התביעה בתוך 90 יום
אני מניח שעמדת ב2 תנאים אילו
לפיכך סיבת הדחיה איננה ברורה
נפילה במדרגות וריסוק קרסול הינה תאונה לכל דבר וענין
עלייך להגיש ערעור לבית דין לעבודה
כל הערעורים על החלטות המוסד לביטוח לאומי ה ינם בביד לעבודה ואין זה משנה שהתאונה איננה תאונת עבודה
במכתב הדחיה צריך להיות רשום כי זכותך לערער
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
אם אכתוב מכתב לבטלנית כותבת המכתב לבוס שלה נניח ולמנהל הסניף עם איזה עותק נחמד לאורלי וגיא נאמר, או לדב גילהר.יש לזה סיכוי? או שחבל על הזמן?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר