בשנת 2003 עברתי ת"ד, בשנת 2005 ניגשתי לוועדה בבטוח לאומי לנכות כללית ונקבע לי 64% רפואי לצמיתות, בשנת 2007 הגשתי תביעה בבית משפט נגד חברת הביטוח של הרכב, בבית המשפט מונו לי רופאים בתחומים שונים וכרגע יש לי 10% נכות לצמיתות, ו15% לצמיתות, וחוות דעת נוספת עוד לא הושלמה. בשנת 2009 הגשתי שוב תביעה לנכות כללית ונתנו לי נכות של 79% רפואי ו 100% אי כושר זמנית לשנה וחצי, עכשיו הייתה לי עוד וועדה ונקבע לי נכות רפואית של 75%, ואי כושר של 100% יציבה. עליי לציין שנולדתי עם מום ולגביו הייתה לי בעבר נכות כללית של 41% עובר לתאונה. אני פונה אליכם מאחר ועו"ד שלי אמר לי שדפקתי את עצמי בזה שפניתי לבטוח לאומי, אבל לא הייתה לי ברירה יש לי 3 ילדים ואישה לפרנס ומצבי הבריאותי והנפשי אינו מאפשר לי זאת. התביעה בבי"המ לוקחת המון זמן ולא הייתה לי ברירה אי אפשר לחיות מקצבת ה"ה. השאלה שלי היא האם באמת דפקתי את עצמי???? או מה ניתן לעשות??? בתודה מראש
שלום
בשלב חישובי הנזק על בסיס אחוזי הנכות שנקבעו לך בהליך האזרחי
היינו הנכות שנקבעה ע"י רופאי בית המשפט יקחו בחשבון את הסכומים שאתה קיבלת ותקבל מהביטוח לאומי והם יקוזזו מסך נזקיך בתביעה האזרחית
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
עבדתי עמצאי לפני התאונה, ואיבדתי את היכולת לעבוד במקצוע שלי ואת היכולת לעבוד כרגע בכל עבודה. להערכתך התביעה יכולה להבלע???
לפי החישובים שלי הייתה לי הכנסה של 9000 ש"ח לחודש בשנת 2003 והיום אני מקבל קצבת נכות מהמל"ל כולל תוסםת עבור תלויים בסך של 5100 ש"ח בערך???
תודה מראש
תביעה יכולה להבלע אם הייתה אצל המעביד
אם התביעה הינה בבחינת תביעה כנגד צד ג
בכל מקרה אתה זכאי ל25% מחישוב
הנזק גם אם סכומי המלל חופפים או
עולים על חישוב הנזק
בברכה
עו"ד נריה כהן
לא הבנתי לגבי 25%, וגם איזה חישוב אמורים לעשות אם בגיל התאונה הייתי 27 וההכנסה שלי הייתה 9000 ש"ח בממוצע והייתי עצמאי???? לגבי המשפט האזרחי ישנה עוד חוות דעת שעדיין עובדים עליה , ואם אינני יכול לחזור למקצוע שלי האם הנכות התפקודית תעלה על הנכות הרפואית???
הנכות התפקודית מסורה לשק"ד בית המשפט
ברור שאם בית משפט ישתכנע כי הנכות התפקודית גבוהה מהרפואית
הרי שעובדה זו תפעל לטובתך
אם היית עצמאי הרי שינתחו את דוחו"ת השומה שלך
תמיד ניתן לטעון כי הכנסתך הייתה אמורה להשביח עם השנים
אלמלא היית נפגע בתאונה
ככל שפוטנציאל ההשתכרות לגביך יותר גבוה ההרי ההשלכות עליך יותר משמעותיות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר