שלום,
חציתי כביש במעבר חציה ונפגעתי מרכב שלא עצר. ספגתי חבלות ומכות יבשות בכל צד ימין של הגוף. הנהג טען שלא ראה אותי. החלפנו פרטים. כמה שעות אחר כך הכאבים התגברו והלכתי להבדק במיון. לא מצאו שברים, אבל הורו לי על 4 ימי מנוחה מוחלטת, כשאני מתקשה ללכת. אני סטודנט, משתכר 1000 (אלף, זה הכל) ש"ח לחודש, בן 30 ורווק.
מהנסיון שלכם בתחום, מה גובה הפיצויים הנפוץ\סביר במקרה כזה?
הרי אם מדובר רק בכמה מאות ש"ח אני אוותר על כל ההתעסקות...
בנוסף, האם קבלת פיצוי (מהביטוח של הנהג) על הנזק המיידי משמעותה ויתור על פיצוי בגין סיבוכים עתידיים הקשורים לתאונה?
תודה רבה
אמיר, שלום.
אתה מדבר על תאונה קלה שהפיצוי בה הוא בד"כ בגין כאב וסבל של כמה אלפי שקלים, כל מקרה לגופו וזה תלוי בחומר הרפואי שצברת ומה מידתו.
לעניין ההסתבכות בעתיד, ודאי שאתה מסלק תיק עם חברת הביטוח ובהיותך בגיר, אתה מסלק אותו בגין כל הסתבכות בעתיד, וזה הוא עיקרון הסופיות שבדבר, אחר כך לא סוגרים תיקים, אולם רק במקרים נדירים ומיוחדים ביותר ניתן לפתוח תיק שוב לאחר שסולק עם חברת הביטוח, בד"כ זו תיקים של קטינים שהנזק התגלה בהם מאוחר ולאחר סגירת התיק כמובן עם חברת הביטוח.
בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
לאמיר שלום
ככלל לא כדאי למהר ולסגור תביעת נזיקין בחופזה
יש צורך בהמתנה ובמעקב רפואי ורק לאחר התגבשות הנזק לפעול משפטית
לשאלתך , לגבי הפיצוי
בד"כ חבלות יבשות והעובדה שנזקקת לבדיקה בחדר מיון הרי שהפיצוי הינו בסדר גודל של
אלפי שקלים תלוי במה שנרשם בתיעוד הרפואי
כמובן שאם הנפגע/ת נזקק להמשך טיפול הפיצוי יהא גבוה יותר
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר