שלום,
אני עברתי דירה בסוף יולי. במהלך המעבר המוביל גרם נזק רב למעלית הבנין בו עזבתי. המוביל לא מוכן לשלם. ועד הבניין שילם 2,000 ש"ח באותו יום לתיקון זמני של המעלית ותיקון מלא יעלה עוד כ- 10,000 ש"ח. בעל הדירה הקודם שלי טוען שאני חייבת לשלם את החלק שלו. האם הוא צודק?
אשמח לתשובה.
בברכה,
ויויאנה
היי ויויאן
לפי הנתונים בשא' , הגורם למאורע הנזיקי הינו המוביל. לכן ככל שהוא גרם לנזק ושיעור הנזק הנדרש הרי שהוא יצטרך לשלם בסופו של יום.
המוביל הגיע לבניין בעקבות קריאה שלך ולבטח מכאן באה דרישת בעל הבית אלייך. את יכולה לסרב לתשלום תוך הפניית בעל הבית למוביל ישירות בצירוף חשבונית הובלה וכל מסמך שיש לך . ( למשל מכתב ששלחת למוביל ).
ואז בעל הבית: יתבע אותך ואת המוביל. או לחילופין יתבע רק אותך ואז תתבעי במסגרת אותו תיק את המוביל. יש לתת את הדעת אם בעל הבית אוחז בטחונות מכוח חוזה השכירות שיוכל לפעול נגדך ( שקים שטר חוב וכולי..) ואז אולי עדיף לשקול לשלם את החוב ולאחר מכן. לשלם מכוח חוזה השכירות ואז יוכל לפעול על פיהם .
מקווה שעזרתי
בברכה,
אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
תודה אסף, מאוד עזרת!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר