לפני כחודש בדרכי חזרה הביתה מהעבודה, עברתי רמזור לפניה שמאלה ובנתיב שלי נעצר הרכב שלפניי. בלמתי(לא בחוזקה) והסטתי את הרכב טיפה שמאלה (לא הגעתי לנתיב השני בכלל). הסתכלתי במראה השמאלית וראיתי נהגת מאחוריי נכנסת בי (המכה היתה צפויה). הרכב שלפניי כבר המשיך ליסוע ואילו הנהגת שמאחוריי בלמה ונכנסה בי בכנף האחורי השמאלי.
היא טענה שלא אותתי (למרות שנשארתי בנתיב שלי) ואילו אני טוענת כי היא זו שהיתה צריכה לשמור מרחק ממני (מה גם שראיתי אותה מתקרבת ולא בולמת).
היום קיבלתי טלפון מחברת הביטוח שלי שנאמר לי כי היא רוצה להגיע איתי לבית המשפט, מכיון שלדעתה גובה סכום הנזק במכוניתי מוגזם מדי. (הרכב היה מושבת למשך 5 ימים עקב שהותו במוסך וקבלת רכב חלופי).
מה הסיכויים שלי לזכות במשפט? איך אוכל להוכיח את חפותי?
תודה.
יש לציין שהיתי במיון עקב כאבים בכתף וכן טיפולי פיזיותרפיה ורופאי משפחה.
היי חן שוב.
המדובר בנזקי גוף.
אלו נזקים ברי פיצוי מחברת הביטוח חובה של הרכב בו נסעת. ( בכפוף כמובן לתנאי פוליסת החובה).
אין זה קשור לנזק הרכוש.
יש להבין את מנגנון הפגיעה ולשקול בעתיד המשך פעולה. בד"כ מישור פעולה זה מבוצע באמצעות עו"ד.
מקווה שעזרתי
אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
היי חן.
ככל שמוקד הפגיעה הינו אחורי הרי שהחריות מוטלת על הפוגע ולבטח הייתה צריכה לשמור מרחק.
כפי שאת שמרת והגבת לבלימה הפתאומית של הרכב מלפנייך.
גובה הנזקים הינו עניין שבמומחיות ואני מניח כי שמאי מומחה אמד את הנזקים למכוניתך , דעה שלה שאינה מגובה במסמך אינה רלוונטית...
כך שמצבך , בהחלט יותר מטוב.
מקווה שעזרתי
אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר