עברתי תאונת דרכים בדרך חזרה מהעבודה , הייתי מאושפזת שבוע וחצי שנה חופשת מחלה.
הענין שאנו גרים במושבה קטנה ופניתי שמאלה לכיוון מרכז קניות במושבה הסמוכה ולא ימינה לכיוון ביתי. הבית שלי כ 1 ק"מ מהעבודה לכיוון צפון והתאונה קרתה כ 1 ק"מ מהעבודה רק לכיוון דרום. המעבידה לא רוצה לחתום על טופס לביטוח לאומי כי היא חוששת שתצטרך לשלם לי מחלה .או אי אלו תשלומים אחרים. היא טוענת שסתיתי מהדרך הישירה.
האם יעלה משהו לחתום לי ?
מה עושים ?
היי זהבה
על המעביד לשתף פעולה באופן חד משמעי. את המבחן אם זאת תאונת עבודה אם לאו הרי שאך ורק הביטוח לאומי יביע עמדתו שגם לאחריה עומדות לך זכויות שבדין לפעול ככל שייקבע שזאת לא תאונת עבודה.
ניתן לפנות למוסד בצירוף הבהרה כי המעביד אינו מוכן לחתום אך חשוב להיות מלווה כבר מלכתחילה עם עו"ד להוציא מכתב למעביד ולקבל תגובתו.
אם המעביד הינו מעביד מסודר ושילם את כל התשלומים עפ"י דין הרי שעמדתו כפי שהבעת בשאלתך חריגה ואינה מקובלת.
תשומת הלב כי תוכלי לקבל פיצוי גם מחב' הביטוח חובה ( בכפוף לתנאי הפוליסה) של הרכב בו נהגת
וזכויותייך לקבל 100% מהנזק שנגרם לא יפגעו. ( כלומר אם ייקבע שזאת לא תאונת עבודה הרי את מלוא הנזק / פיצוי , תתבעי מחב' הביטוח ) .
כמו כן יש לבחון האם יש לך ביטוחים פרטיים אשר גם מהם ובכפוף לתנאי הפוליסה תוכלי לפעול.
מקווה שעזרתי
אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
אסף תודה על תשובתך,
האם במידה שתחתום היא עלולה להפסיד כסף ? לשלם לי משהו ? ימי מחלה ?
היי זהבה
עניתי לשאלתך במעמדך כנפגעת .
על המעביד לערוך את כל הבירורים בעצמו לרבות אם שילם עבורך את כל הנדרש הימנו גם למוסד הביטוח הלאומי.
לצורך הדיון ובצורה צרה ביותר:
אם למשל צברת ימי מחלה ותרצי לנצלם ( למרות שפה המדובר בתאונת דרכים-עבודה) הרי שהמעביד יצטרך לשלם וכך גם לגבי ימי חופש - האם זה הפסד כסף? אינני יודע.
אם יוכר המקרה כתאונת עבודה הרי שיש ביטוח לאומי , ובגלל זה קיים הביטוח....ובמקרה שלך גם ביטוח חובה...
אוכל לומר מפה, שעם כל הכבוד למעביד , עלייך לחשוב על עצמך , כפי שמתארת בשאלתך, פגיעתך אינה פשוטה כלל וכלל.
זאת דעתי
מקווה שעזרתי,
אסף
כך שלא חייבת לי שום ימי מחלה או חופשות.
יש לי שני תלושים של כמה שבועות עבודה. שילמה עבורי ב. לאומי ודמי בריאות כחוק.
יש לה מה להפסיד ?
תודה מאד עוזר לי.
לדעתי אין לה מה להפסיד בפנייתך למוסד לביטוח לאומי
בברכה,
אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר