לפני מספר ימים הייתי מעורב בתאונת דרכים עם רכב שלא ציית לתמרור עצור ולא פנה כחוק לנתיב השתלבות. במהלך התאונה נגרם נזק לחלק הקדמי של רכבי והיות ופגעתי ברכב השני לפני שהשלים את הפנייה כשהוא היה בזווית של 45 מעלות לכביש הסחרור שנגרם לשני הרכבים הוביל גם לפגיעה קטנה יותר בחלק האחורי של רכבי. היות והתאונה אירעה בשעת ערב ובמקום לא מואר, לא אני ולא הנהג השני לא הבחנו בפגיעה הקטנה וראיתי אותה רק כשחזרתי לביתי.
יום לאחר מכן כששמאי בחן את רכבי הוא יעץ לי לתקן את הנזק בחלקו האחורי על חשבוני היות וחברת הביטוח של האשם בתאונה עלולה לטעון כי הנזק היה שם קודם ולא נגרם בתאונה עצמה (עלות התיקון היא כ-1500 שקלים).
האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לשפר את הסיכוי לקבל את מלוא הפיצוי שמגיע לי מחברת הביטוח?
אהלן מיכה
ראשית, תאסוף את כל העדויות הרלוונטיות
תבצע צילומים של מקום התאונה ותנסה לבצע בצילומים "שחזור" כיצד התרחשה התאונה ותגיש זאת לחב' הביטוח.
לגבי הנזקים
כמובן שהמוקד האחורי הינו חלק בלתי נפרד מהתרחשות ומהעדות שלך, כלומר
בעתיד אם תחקר
ישאלו אותך "אם מה שאתה אומר נכון , היכן הנזק במוקד האחורי?..."
העצה של השמאי אינני מסכים
תמיד תוכל לתקן על חשבונך
אך לכל הפחות תנסה לקבלת את העלות מחב' הביטוח.
לשפר את הסיכוי: בפשטות להיצמד לאמת כפי שהיא.
לא תמיד רואים את כל הנזקים זה ברור. ( אינך שמאי / מהנדס אין תמיד אור, אתה בלחץ וכיוצ"ב...)
תבדוק אם יש לך תמונות של הרכב לפני התאונה כשלא רואים את הנזק וכיוצ"ב...
מקווה שעזרתי,
בברכה,
אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר