היי ואשמח לשמוע את דעתכם לגבי 2 שאלות חשובות:
1. יש לי מנוי לחדר כושר מסוים ששם אפשר ל"השכיר" לוקר בסכום מסוים, כיוון שהיה לי עומס בעבודה לא הגעתי לשם בערך חודש וחצי וגם לא שילמתי (מדובר על סכוםם של כמה עשרות שקלים בודדים), כיון שאיחרתי בתשלום הם פרצו לי ללוקר, בלי שהודיעו לי אפילו פעם אחת על הכוונות לפנות את הלוקר אלא רק ע"י הודעה בפתק על הלןקר, רוקנו את התכולה ושמו במחסן מסוים, כמה ימים לאחר מכן הגעתי ולא מצאתי את חפציי במחסן (כנראה נלקחו ע"י מישהו).בלוקר היה לי זוג נעלי ספורט יקרות וחדשות. האם יש לי עילה לתבוע את המועדון כיון שלא הודיעו לי לפני שרוקנו את הלוקר?אפילו לא שלחו הודעה...יש לי שם עדיין מנוי ואני משלמת המון ולא יכולה להנות כי לא קניתי נעליים חדשות...ובכלל על עוגמת נפש..
2. חבר התעלל בי רגשית, מתוך כעס ולאחר שהיה מודע לחומרת מעשיו זרקתי עליו את ה"אייפון" שלו, האייפון נפל לרצפה והחליק מהמרפסת בקומה שניה למטה, האייפון הושבת ולאחר בדיקות במעבדה לא ניתן לתקנו. החבר דורש ממני להחזיר לו את האייפון הישן+סכום מסוים של כסף עבור אייפון חדש, שאלתי היא האם אני מחויבת להחזיר לו גם את הישן? (הרי אני קונה לו חדש ואת הישן אני יכולה למכור במעבדה ולהזדכות על חלקי חילוף), ובנוסף הוא לא מסכים להציג בפניי קבלות וזו הבקשה שלי אליו אך לדבריו הוא רוכש את האייפון בדרך עקיפית לכן אין לו קבלות. הוא טוען ששלח כבר כתב תביעה נגדי, האם אני לא צודקת?האם הוא לא חייב להציג בפני קבלה על מכשיר חדש שיירכש?הרי הוא יכול סתם להמציא סכום ואני לא אדע בוודאות שרכש עם זה אייפון חדש.....
תודה מראש וסליחה על האורך :)
2.
אהלן תהל
אנסה לענות
שאלה 1:
יש לך "קייס" כלפי המכון לפי חוק השומרים , פקודת הנזיקין ו/או חוק החוזים.
תדרשי פיצוי.
שאלה 2:
אם שלח כתב תביעה, אל תעשי דבר ותחכי לקבל את כתב התביעה.
אם לאו, תבררי כמה עולה אייפון חדש,
כמה תוכלי לקבל בגין הישן ,
ותבצעי את החישוב.
הוא לא חייב להציג קבלה.
אך תבררי מה העלות , זה עניין פשוט.
בברכה,
אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
קודם כל לגבי שאלה 1, האם יש על מה לתבוע את המכון?כי פיצוי הם לא מסכימים לתת לי וחוזרים ואומרים שזו היתה האחריות שלי לראות את הפתקים על הלוקר אך אני טוענית שהיו חייבים להודיע לי בשיחת טלפון לפני מעשיהם,
2. מדוע איננו חייב להציג לי קבלות?ולגבי המחיר של האייפון - המכשיר שלו נקנה לפני כשנה והיום המחיר הוא כבר יותר נמוך לכן מן הסתם הוא יקבל פחות כסף אך הוא יקבל בתמורה את מה שנשבר לו, בנוסף האם הוא יכול לתבוע אם אין לו הוכחות?אף אחד לא היה איתנו כשזה קרה, יש לו על מה לתבוע פיצויים ממני אם עדיין לא החזרתי לו את הישן (כי לא מוכן להציג בפניי קבלות)?תודה!
היי תהל
לגבי שא' 1:
מכיוון שאת רואה שהם לא מוכנים לשלם ויש טענות נגדיות
הייתי מציע לפעול בתביעה קטנה לאור ערכי התיק. אם היו פתקים וראית כטענתם- אז ברור שיש לזה משקל.
טענותייך מוצדקות אולי היו צריכים להתקשר, אולי היו צריכים לשמור את החפצים בצורה יותר טובה אפילו אם היו פתקים שראית או לא ראית...וכיוצ"ב... אך זה עניין להחלטה שיפוטית.
שאלה 2:
את גרמת לנזק ואני מבין שעל כך את לא חולקת.
לנזק יש ערך כספי וזה האובדן שנגרם.
מה הבעיה לשלם את הערך הכספי , מדוע את רוצה לראות שבאמת רכש אייפון? כלומר מה זה משנה לך.
אם הרצון הוא להקטין את הסכומי תפעלי בבירור לגבי המחיר ועל סמך זה תפעלי.
לחילופין
תקני לו אייפון חדש או תמסרי שאת מוכנה לרכוש לו אייפון חדש...
תשומת הלב כי אולי יכול הוא לתבוע גם על עגמת נפש ( היו תמונות שנהרסו מיילים וכולי...)
בברכה,
אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר