אבי נפטר בפתאומיות בעת היותי בטיול בחו"ל עם בעלי וילדי. (אבי נפטר גם הוא בחו"ל בטיול עם אימי חבריו . חברת הביטוח דורשת ממני את צו ירושה וחתימה מצד יורשים ע"מ לוודא כי הוא נפטר "ממחלה שהייתה" לו או שהוא קיבל טיפול תרופתי חצי שנה קודם.
אין לי יכולת לספק לחברת הביטוח מהנימוק כי לא עשינו צו ירושה וכי אין בכוונתנו גם לעסוק בכך בשל הטרגיות של המקרה ועןד. הם אינם מוכנים לפצות אותי בגין קיצור הנסיעה ואובדן למרות הקבלות, תעודתפטירה וסיפור מנומק של מקרה המוות .
כמו"כ מבלי קשר שערכו לי את הביטוח ששידרגתי לטוב ביותר כדברי החברה, לא הובר לי מאומה על כך שאם קיצור הנסיעה יהיה בגין מוות של הורי /הורי בעלי והם לקחו תרופה כלשהי אזיי לא נהיה מבוטחים. היש אדם מעל גיל 60 שלא לוקח תרופה כלשהי? האם הסעיף חוקי למרות שלא הובר לי, כמו"כ הם הודיעו לי שילדי אינם כלולים בכל מקרה כי הם לא עומדים בהגדרה של "קרוב" מה הם ציפו שאשאיר ילדים בגיל 10,11 בחו"ל? ולמה עשיתי עבורם פוליסה נפרדת אם הם לא מבוטחים? אשמח לתשובה כי פשוט מתעתעים בנו.
ראשית , הנסיבות מצערות עד מאד.
עניינית: מנתוני השא' לא ברור איזו פוליסת ביטוח ולאילו כיסויים רלוונטיים את מתכוונת .ובכל מקרה , שאלתך קשורה לתנאיים החוזיים של הפוליסה ולכיסויים ולהיקפם, למשל הגדרת קרוב), על כן למען האמת , תשובה רצינית לא אוכל לענות מפה.
לעניין עבר רפואי של מבוטח יש פסיקה עניפה וגם חקיקה רלוונטית אך יש לבחון את הפוליסה ביחס למקרה.
ממליץ : ראשית להשיג את הפוליסה , הצעת הביטוח ודפי הרשימה ולאחר מכן לבחון את הנושא מבחינה משפטית על מנת לבנות מודל פעולה.
ובכל מקרה, לבקש מחב' הביטוח שתשלח את דרישותיה בכתב.
מקווה שעזרתי
בברכה,
אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
שלום
במידה ומדובר בפוליסה שבה יש תנאים , החרגות מקפחים שלא הובלטו בית משפט עשוי לבטלם
יש צורך לבקש את הפוליסה על
כל חלקיה ( רשימה ותנאים כללים )
רק לאחר עיון בפוליסה ניתן יהא
להעריך את סיכויי התביעה
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
אבקש ואפנה שנית , תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר