אני לפניי כשבועיים נחתכתי בכף היד בבית מצנצנת זכוכית של קפה אסם-נסטלה. הצנצנת נשברה לי בכיור ושהרמתי אותה כמעט שלמה נחתכה לי היד.
כתוצעה מכך נחתך לי גיד ועצב בכף יד ימין.
עברתי ניתוח דחוף והושפזתי כשבוע ימים .
כרגע אני עם גבס לשלושה חודשים הקרובים והרופאים אמרו לי שהשיקום מאוד ארוך ואם בכלל בסופו של דבר היד תחזור לתפקוד כדי שאוכל לחזור לעבוד.
זאת אומרת שכרגע אני לא יכולה לעבוד ולתפקד במצב מלא
ניפצעתי ביד ימין ואני ימנית.
רציתי לדעת מאחר שניפצעתי מזכוכית שהיא הייתה מאוד עבה ומסיבית ולא נראית בטיחותית כלל, אחרת כל זה לא היה קורה מלכתחילה .
האם אפשר ויש אפשרות לתבוע את אסם שהיא בעצם אחראית לזה שבשנה עד שלוש שנים הקרובות (לפי דברי הרופאים) היד שלי לא תחזור לתפקוד וכתוצאה מכך לא אוכל לחזור ולעבוד במשרד (מנהלת חשבונות במקצועי).
אשמח לתשובה מקצועית מכם תודה .
אהלן שרה
ראשית יש לבדוק האם היה פגם בצנצנת , הנזק חמור , הייתי שולח את הצנצנת לבדיקה במעבדה לראות אם היה פגם ככל שהצנצנת ברשותך. כמובן גם תמונות של הצנצנת חשוב מאד.
לא ברור אם נשפכו מים רותחים, הצנצנת נפלה או התנפצה לפתע.. ( מה שלא היה אמור לקרות) אם הצנצנת נשברה בכיור והרמת אותה ועקב כך נחתכת, הרי את הגורם האחראי לנזק....ולדעתי אין קייס.
המקרה מצריך ייעוץ פרטני במהרה.
בנוסף, נא בדקי אם לרשותך כיסויים ביטוחיים פרטיים ( תאונות אישיות , אובדן כושר עבודה ) אשר יכולים להיות רלוונטיים עבורך.
מקווה שעזרתי
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
תודה רבה עוד אסף על התשובה המהירה
אני יסביר את עצמי קצת יותר,
ברגע שהוצאתי את הצנצנת מהארון שמעל הכיור היא החליקה לי ונפלה לכיור ונשברה .
שתי חתיכות זכוכית קטנות נפלו לרצפה וכל שאר הצנצנת כמעט בשלמותה נפלה לכיור.
שהרמתי את הצנצנת מהכיור שכמעט שלמה הזכוכית לא הייתה גלויה ולא שמתי לב כי זו צנצנת גדולה יחסית, שנגעתי בחתיכה שהיא זכוכית מאוד מאוד עבה וחדה כמובן
נשאר בצנצנת חתיכה בצורת משולש שפיצי שחתך לי את היד .
אני חושבת שאם הזכוכית הייתה קצת דקה היא הייתה נשברת לרסיסים או לחתיכות יותר קטנות וכל זה לא היה קורה זאת אומרת השאלה פה אם בכלל הצנצנת הזאת בטיחותית מספיק יחסית לחברות אחרות (עלית) קורה שנשבר משהו בבית ונחתכים אבל בשביל להגיע לפציעה כזאת של חתך בגיד ובעצב זו צריכה להיות זכוכית שהיא ממש מסוכנת ולא בטיחותית
אין לי את הצנצנת וגם לא תמונות כי באותו הרגע ממש לא חשבתי שזה המצב שלי .
שאלתי זה איך אפשר לברר את תקן הצנצנת את בטיחות הצנצנת ואולי בכל זאת יש קייס ?
כי זה עדיין נראה לי מקרה חריג מאוד מאוד ויוצא דופן.
היי שרה
לדעתי כל זכוכית שנשברת זהו דבר מסוכן, על אותו משקל ניתן לומר כי אם היית נזהרת בהרמת הצנצנת או משתמשת בבד או מגבת לא היית נפצעת.
הגורם המכריע לנזק ( תקראי לזה "אשמה" ) אני חושב שטמון בך...
ובמישור המשפטי טענותייך לגבי הצנצנת תיאורטיות וכך גם לגבי הקשר הסיבתי לנזק, ואיננ י יודע אם רלוונטיות לאור הסיפור מקרה.
לבטח לצנצנת תקן מתאים ( הרי מדובר בחב' ידועה ומוכרת...).
זאת דעתי,
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר