שלום
לפני כ-6 שנים עברתי תאונת דרכים בדרכי חזרה מהעבודה.
התאונה הוכרה כתאונת עבודה ע"י הביטוח הלאומי ונקבעה לי נכות צמיתה. במהלך התקופה בה טופל התיק שלי ע"י העו"ד אותו שכרתי לנושא, הודעתי לו שיש לי ביטוח חיים פרטי וביטוח פגיעות אישיות. כתשובה להודעתי זו נעניתי שנגיש תביעה נפרדת רק לאחר קביעת הנכות הצמיתה ע"י הביטוח הלאומי. שיחה כזו נערכה בינינו פעמיים או שלוש במהלך התקופה שאחרי התאונה.
כשנתיים מיום התאונה יצרתי קשר עם חברת הביטוח בה יש לי ביטוח פגיעות אישיות, ובמהלך אותה שיחת טלפון עם נציגת החברה התברר לי שבמקרה ותיקבע לי נכות צמיתה אהיה זכאי לקבלת פיצוי כספי. מאחר ותהליך קביעת הנכות היה בעיצומו, נאלצתי להמתין ולעשות כדברי עורך הדין שמטפל במקרה שלי. השיחה הזו מוקלטת ויש בידי עותק של השיחה.
כמו שהזכרתי כ-3.5 שנים מיום הפגיעה נקבעה לי נכות צמיתה של 19%, ואז פניתי לחברת הביטוח שביטחה אותי. בשיחה הזו נאמר לי שמאחר ועברו יותר מ-3 שנים מיום הפגיעה ולא תבעתי, איני זכאי לפיצוי.
האם יש משהו שאני יכול לעשות בכדי לקבל את הפיצוי הנ"ל??
שלום
תקופת ההתיישנות בתביעה לתגמולי ביטוח הינה מקוצרת ועומדת על 3 שנים
הדרך היחידה לעצירת ההתיישנות
הינה להגיש תביעה לבית המשפט
בטרם חלף מועד ההתיישנות
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
תודה על תשובתך.
האם השיחה שביצעתי עם נציגת החברה, שכאמור מוקלטת, לא נחשבת כהודעה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר