כניסת אופניים ברכב שעמד על מעבר חציה בכביש חד סטרי בכיוון ההפוך.
שלום שמי רמי וביום חמישי האחרון (ה20.01.11) עברתי תאונת דרכים.
פרטי המקרה:
נסעתי על אופנים במדרכה מצד שמאל של הכביש
ובאתי לעבור מעבר חציה על כביש חד סטרי ברחוב שהכניסה אליו היא דרך מהירה מצד ימין.
הפעלתי מהירות לשם מעבר מעבר החציה תוך כדי שימת לב לרכבים הבאים מימין. במאית השניה נעמד ועצר לו ג'יפ שחור משמאל בדיוק על המעבר חציה אשר בכביש החד סטרי, (זאת אומרת, הוא עשה כאן עבירת תנועה רצינית- במקום להיכנס לכביש החד סטרי מהדרך המהירה הוא יצא מהכביש החד-סטרי לדרך המהירה)
תוך כדי שאני נכנס בו עם אופניי במהירות.
נפלתי על הרכב עם שתי הידיים וקיבלתי מכות חזקות בידיים וירכיים, מכות שגרמו לי להיות מרותק למיטה במשך 3 ימים עם כדורי ארגעה.
מיד בעת התאונה הנהג ניגש אלי והוביל אותי לבית חמותי הקרוב תוך כדי שהוא אומר כל הזמן "אני אדאג לך, אל תדאג, רק אל תלך למשטרה" ו"אני אקנה לך אופניים חדשות"
היום (ה24.01.11) התקשרתי אליו לקבלת פרטי הביטוח שלו משום שהבנתי שהוא ככל הנראה לא יעמוד בהבטחותיו, והוא מצידו נכנס ללחץ וצעק ואמר לי שיש לו סוללת עורכי דין שאם אני רוצה ללכת בדרך הזו נגיע לבית משפט וכו' וכו' וש(לפתע פתאום) יש גם נזק לרכב שלו מהאופניים (כמו רומז על תביעה אפשרית, אם אני אחליט ללכת למשטרה או להמשיך לדרוש את פרטי הביטוח)- דבר שכלל לא נכון- משום שאני נכנסתי עם האופניים עם הגלגל הקדמי שלי ברכב שלו ברווח שבין הגלגל הקדמי שלו לשאר הרכב כך שלא קרה כלום לרכב. לי נהרס גלגל אחד.
אני שוקל לתבוע אותו ולגשת עם זה למשטרה.
כעת, אין לי שום מסמך או צילום שמעיד שנכנסתי בו חוץ מהקלטה שלי שבה אני אומר לו שהוא עמד על מעבר חציה בכביש חד סטרי לשם יציאה לכביש המהיר, ושהוא בתגובה אומר לי שאני התבלבלתי ושהוא נסע ישר ושאני נכנסתי בו.
מה הסיכויים שלי להצליח בתביעה מולו?
אהלן רמי
ראשית מבחינת נזק גוף , המדובר בתאונת דרכים ותוכל להוציא פיצויים מביטוח החובה של הגי'פ ככל שניגשת לקבל טיפול רפואי ואם אינך מרגיש כשורה כדאי שתגש לקבל טיפול. וכמו כן למשטרה למסור עדות ופרטים.
מבחינת נזק רכוש, חשוב מאד לראות את מוקד הפגיעה ברכב שלו ולשמוע את גרסתו שאולי תינתן במשטרה , כלומר במקרה הכי גרוע, מדוע שיקבלו את גרסתו ולא את גרסתך ?...
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר