לחברי הפורום שלום!
שמי שי,חייל בשירות סדיר,לפני כשנה ההיתי מעורב בתאונת דרכים כשנסעתי באוטובוס ציבורי ואוטובוס אחר היתנגש בנו באחורה ,אני שישבתי באחד מהספסלים האחוריים קיבלתי מכה בראש וכנראה גם בצוואר אני לא ממש זוכר.. פינו אותי באמבולנס לבית החולים הקרוב, שם עברתי סיטי ראש שנמצא תקין וגם צילמי צוואר שגם נמצאו תקינים שוחררתי לבית חולים עם המלצה מאורטופד להתחיל פיזוטרפיה ...מאז אני סובל מכאבי ראש וממגבלת תנועה חמורה בצוואר.. היו בידי קבלות ומסמכים של האמבולנס,בית החולים, 2 סדרות של שישה טיפולים כל אחת של פיזוטרפיה סהכ' 12 טיפולים ,קבלות של הוצאות, העברתי הכל לעורך דין וכעבור תקופה הגיעה הצעה מחברת הביטוח של 8500 ש'ח עם כתב סילוק אני כמובן לא הסכמתי והודעתי לעו'ד שאני לא מוכן ואני ממשיך בטיפולים מאז עשיתי עוד 9 טיפולים של פיזוטרפיה.. ועוד כמה טיפולים אלטרנטיבים באופן פרטי ויש בידי קבלות של דלק והוצאות.
השאלה שלי היא האם צריך לשלוח לחברת הביטוח את המשך הטיפולים והקבלות ולקבל מהם הצעה יותר אטרקטיבית? או שזה מה שהם הציעו ואם אני רוצה אני יכול לפנות לבית המשפט? והאם הסכום שהם הציעו זה מה שמקובל? ובכלל אם יש לכם טיפים שיכולים לעזור לי אני אשמח.
תודה מראש, שי
שלום
באופן כללי צריך להבחין בין פגיעות שבהם נגרם לנפגע כאב וסבל בלבד אך למעשה לא נותרו לו אחוזי נכות לבין פגיעות רציניות
שעפ"י התיעוד הרפואי ובדיקות
אוביקטיביות שנעשו הרי שסביר שתיוותר נכות צמיתה
( ישנן תקנות של המוסד לביטוח לאומי - קביעת דרגת נכות המתייחסות לסוגי פגיעות ולדרגת החומרה ובהסתמך עליהם נקבעים אחוזי הנכות )
אחוזי נכות נקבעים כשמתמנה
מומחה רפואי או בהסכמה עם חברת הביטוח או באמצעות מינוי מומחה רפואי ע"י בית משפט
אם מדובר בפגיעות שהותירו אחוזי נכות הרי שהפיצוי יהא בשיעור גבוה יותר הכל בהתאם לגובה אחוזי הנכות ונתוניו של הנפגע
( גילו , הכנסתו , סוג הפגיעה והשלכתה על יכולת תפקודו )
לפיכך אם הנך סובל עדיין מפגיעה נוירולוגית ואורטופדית רצוי להמתין ולבצע בדיקות נוספות כגון:
סי טי צוואר כדי לבחון אם ישנה פגיעה בחוליות הצוואר
כמו כן בדיקה של נוירולוג
תוכל לשקול הגשת תביעה בבית משפט
רצוי שתדע שאם מומחה רפואי שיתמנה ע"י בית המשפט לא יקבע לך אחוזי נכות הרי שלא תקבל פיצוי גבוה יותר ממה שהוצע
תיקים שבהם מדובר בחבלות יבשות בלבד ובהמשך בוצעו טיפולי פיזיוטרפיה בד"כ מסתיימים בערכים שבין 6600 ועד 10,000
ש"ח שוב יש לבחון אם היו הפסדי שכר מעבר לכך או הוצאות משמעותיות
ברור שאם בסי טי שתבצע יתגלו ממצאים אזי יש מקום לשקול תביעה לבית המשפט ומינוי רופא או המשך משא ומתן לאחר הגשת תביעה והגעה להסדר
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
קודם כל תודה רבה לך על התשובה.
בנוגע לתשובתך אני לא חושב שיש פה מקום לנכות אני חושב שזה יסתכם בפיזוטרפיה וכמה טיפולים אלטרנטיבים. מאז שחברת הביטוח הציעה לי תסכום (8500 שח) עשיתי עוד טיפולים והיו לי עוד הוצאות עכשיו אני חושב שמצדם הם יחשבו לסגור את זה ולא ללכת לבית המשפט ושחס וחלילה ישלחו אותי למומחה ויקבעו לי נכות הם יעדיפו לא לעורר מתים אני צודק לא? השאלה שלי אם צריך לפנות אליהם בנוגע להצעה שלהם או שפשוט זה לא עובד ככה ואם אני רוצה אני יכול לפנות לבית המשפט?
תודה , שי
שלום
כמובן שיש באפשרותך לנהל משא ומתן מול חברת הביטוח
ובמידת הצורך לשקול הגשת תביעה לבית משפט הכרוכה גם בתשלום אגרת בית משפט
בסך 668 ש"ח
האם אינך מיוצג ?
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
קודם כל תודה רבה לך על התשובה.
בנוגע לתשובתך אני לא חושב שיש פה מקום לנכות אני חושב שזה יסתכם בפיזוטרפיה וכמה טיפולים אלטרנטיבים. מאז שחברת הביטוח הציעה לי תסכום (8500 שח) עשיתי עוד טיפולים והיו לי עוד הוצאות עכשיו אני חושב שמצדם הם יחשבו לסגור את זה ולא ללכת לבית המשפט ושחס וחלילה ישלחו אותי למומחה ויקבעו לי נכות הם יעדיפו לא לעורר מתים אני צודק לא? השאלה שלי אם צריך לפנות אליהם בנוגע להצעה שלהם או שפשוט זה לא עובד ככה ואם אני רוצה אני יכול לפנות לבית המשפט?
תודה , שי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר