שלום, אשמחי לקבל יעוץ בנוגע למקרה שקרה לי לפני כמה ימים.
מישהי יצאה מהחניה בלי איתות בלי להסתכל העיקר שמה גז ויצאה מהחניה ואני שנסעתי בכבשיב חטפתי ממנה מכה חזקה ברכב, היא העיפה אותי לאי תנועה, היא מודעת לכך שהיא אשמה.
הפעלנו את הביטוח. הרכב שלי במוסך מאתמול ווכמובן הביטוח שלה ישלם את הפיצויים.
הבעיה שנוצרה היא כזו, הרכב הוא ניסן סאני 93 מחירון 9.
לאחר בדיקה הועלה כי הנזק המכאני והקוסמטי מעל 50% לכן עושים השבתת רכב.
שאלתי היא כמה כסף אקבל על הרכב והאם אני יכולה לתבוע את הנהגת או את הביטוח שלה על עוגמת נפש או על כל רעיון אחר שתיתנו לי כי אני מושתלת כליה שמוכרת בביטוח לאומי ומקבלת קצבה ולומדת כעט דרך ביטוח לאומי.
תודה רבה. ל.ד
שלום.
אני מבין כי שאלתך נוגעת לנזקי רכוש:
מבחינת נזק הרי ששמאי יקבע "אובדן להלכה" לרכב, תקבלי תמורה בגין השרידים הפרש שווי רכב זה נזק בר פיצוי. תמיד יכול להיות שתהיה מחלוקת על הנזק.
עגמת נפש בתאונה של נזקי רכוש קצת קשה ורק בנסיבות ספציפיות אך ניתן לתבוע, אם הפעלת את הביטוח שלך ונגרם לך הפסד כספי עקב כך, ( השתתפות עצמית, הנחת היעדר תביעות וכיוצ"ב) גם ניתן, אם שכרת רכב חילופי גם ניתן וכיוצ"ב...
תשומת הלב כי המקרה קרה לפני כמה ימים , לכן לדעתי לא הייתי תובע אלא מנסה להסדיר את העניין במהלך 30 ימים הבאים.
אם נפגעת וסבלת נזקי גוף גם ניתן לקבל פיצוי ממבטחת החובה של רכבך.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
אני מושתלת כליה כבר 3 שנים ואני כן משתמשת באוטו שלי, האם אפשר לתבוע על כך שאני כרגע ללא רכב חוץ מהתביעה של הביטוח שאקבל את כספי הרכב שהושבת
תודה
שלום רב
בהנחה שאת בלי רכב-והרכב לא משמש לעבודתך , מה הנזק? רכב שכור, תחבורה ציבורים וכיוצ"ב...ניתן לתבוע.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
אשמור קבלות וכרטיסי תחבורה ציבורים ואתבע על כך.
תובעת דרך הביטוח או בתביעות קטנות?
שלום לד
תנסי לפעול דרך הביטוח / סוכן אם לא יצלח , תוכלי לפעול בתביעות קטנות ( עד סכום של 30,000ש"ח ) או בית משפט רגיל.
בהצלחה.
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר