לפני כ-3 שנים נשלחתי ע"י מעבידי לחו"ל להשתתף בבניית ביתן לתערוכה, על אף שהפצרתי בו שלא ישלח אותי, במיוחד שזהו לא תפקידי, וגם אינני עוסק בעבודות פיזיות בכלל, אלא בעבודה משרדית בלבד.(עלי לציין שהשתתפתי בתכנון הביתן)
מעבידי לא שעה לבקשותיי והודיע לי כי זהו לא "צ'ופר" אלא שאני חייב לנסוע במסגרת העבודה.
לצערי באותה נסיעה נפגעתי בברך (קרע בסחוס) כתוצאה מהרכבת אותו ביתן.
לטיפשותי לא הגשתי אז תביעה לביטוח הלאומי כי לא ידעתי מה הן הזכויות שלי, אף אחד מהעבודה לא ליווה אותי בתהליך, וגם בתמימותי האמנתי שמעבידי תמיד יהיה שם, לצידי, לכשאצטרך אותו...
לצערי לאחרונה חלו תמורות במקום העבודה, וחלה גם התדרדרות ביחסים ביני לבן מעסיקיי וזאת למרות שהנני מהעובדים המסורים ביותר למקום.
לצערי אני חש כי ימיי ספורים בעבודה, ולבטח הבעלים לא יעמוד לצידי לכשאצטרך אותו.
האם יש לי זיכוי כלשהו לתבוע עדיין את הביטוח הלאומי, או אולי את חברת הביטוח של מעבידי?
המון תודה מראש
בברכה
משה
שלום
אני מניח כי יש בידיך מסמכים רפואיים , כמו כן האם קיבלת בשעתו טופס ב.ל 250 מהמעביד
מי הגורם הרפואי הראשוני אליו פנית לאחר האירוע ?
לשאלתך , יש סיכוי צריך יותר פרטים
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
לכ' עו"ד נריה כהן, תודה על תגובתך המהירה.
לאחר חזרתי ארצה, לא ניתן לי כל סיוע מצד מעסיקיי ולא קיבלתי את הטופס המדובר...
כמו-כן פניתי לטיפול רפואי בקופת חולים כללית, בה אני חבר.
לצערי גם שם לא דיווחתי כי זוהי בעצם תאונת עבודה, כי שיערתי כי הפגיע תחלוף מעצמה, וחששתי "לסבך" את מעבידי שמא אסור היה לו, מלכתחילה, לשלוח אותי לעבודה בחו"ל.
כיום שנפל האסימון, ומכוון שהכאבים לא חולפים, ויותר מתמיד אני מבין שוב שמעבידי לא יעזור לי בעתיד, אני רואה לנכון לפנות אילכם לנסות להבטיח לעצמי פיצוי כלשהו בכלל, ולצורך אולי טיפולים עתידיים שאצטרך.
יש לי מסמכים המעידים על הפגיעה בברך ממכון הדמיה שכנר, בירושלים
כמו-כן סמיכות התאריכים בין נסיעתי לחו"ל (הזמנת הכרטיסים על ידי המעביד) ופנייתי המיידית לקופת החולים בחזרתי ארצה, וגם שני עובדים נוספים שהשתתפו יחד עימי בהרכבת הביתן והיו עדים לפגיעה
יכולים להוכיח שהתאונה קרתה עקב, ובזמן העבודה.
שאלה: האם עצם שליחותי לחו"ל לביצוע עבודה פיזית (שבסופו של דבר גרמה לתאונה) כאשר הנני מוגדר ועוסק בעבודה משרדית, וכן אי מתן סיוע מצד מעסיקיי בחזרתי ארצה, יכולה להיחשב לתאונת עבודה בגין רשלנות מצד המעביד שבגינה אהיה זכאי לפיצוים?
תודה מראש
משה
מדובר במקרה שאין ספק כי יהיה קשה להוכחה , אך אין זה אומר שלא צריך להלחם על זכויותיך
ציינת כי פנית לקופ"ח , מתי פנית בפעם הראשונה לדווח על בעית הברך? אני מניח שהתאריכים ידועים לך , מה נרשם בתיעוד הרפואי הראשוני ?
מבלי לגרוע מהאמור , האם סבלת מתחלואת ברך לפני האירוע הנטען ? דהיינו האם קיימים רישומים כלשהם בהם התלוננת בעבר ולפני האירוע בחו"ל על בעית ברך?
צריך גם לבצע בדיקה רפואית כדי לבחון אם הינך זכאי לאחוזי נכות
עקב בעיית הברך ובהתאם לכך
לפעול .
יש צורך להגיש תביעה לדמי פגיעה להכרה באירוע כתאונת עבודה
לגבי שאלתך בכל הקשור לרשלנות מעביד , לדעתי במידה ומדובר היה בעבודה פיזית מאומצת שאליה לא הוכשרת אזי
נראה כי ישנה אחריות מצד המעביד , כמובן שיש צורך בפרטים מה אירע בדיוק במהלך הרכבת הביתן , ? איך נחבלת ?
האם חבלה ישירה ? חבלה סיבובית ? נפלת?
עו"ד נריה כהן
לכב' עו"ד שוב שלום,
פנית לקופת החולים מייד עם חזרתי ארצה (הנסיעה ארכה כשבוע וחצי) התאריך המדויק מן הסתם מתועדים ברישומי קופת החולים.
בבדיקת מיפוי העצמות שנעשתה לי הובחן בברך הפגועה, קרע במיניסקוס.
לגבי תחלואות עבר, היה מקרה בעבר הרחוק מאוד שבו עקב משחק כדורגל בבית הספר (לפני כ-28 שנה) בגיל 16 סובבתי את הברך ו"נוצרו" לי "מים בברך" (אני אפילו לא זוכר, אם אכן זה היה בברך המדוברת) אך מאז שהכאבים חלפו מעצמם עוד באותה שנה, מעולם לא התלוננתי ולא כאב לי הברך שוב... כיום אני בן 44
המקרה עליו אני מתלונן לפניך אירע עקב בניית אותו ביתן אשר מעולם לא הוכשרתי ולא הודרכתי לבנותו, ובזמן הרכבת ריצפת הפרקט של הביתן עקב עבודה מאומצת של התכופפויות ובעמדות תכופות להרכבת הפרקט, וכריעה ממושכת על הברכיים בזמן הרכבתו, ללא כל מגינים, שבדיעבד הסתבר לי כיום (לאחר שראיתי עובדי פרקט מקצועיים בעבודתם) שהינו לכאורה צריכים לעבוד עם מגיני ברכיים בכדי להגן עליהם.
הברך שלי פשוט לא עמדה בעומס... התכופפות, כריעה ממושכת על הברכיים, עמידה להבאת חלקי פרקט נוספים וחוזר חלילה.
מה עליי לעשות?
האם אני פונה אליך להמשך טיפול?
כמה ליווי משפטי עולה?
האם יש סיכוי להצלחה?
איך מתחילים את התהליך (אם יש טעם) ע"מ להגיש תביעה ובסופו של דבר אולי לזכות בה?
אנא תשבתך/עזרתך... תחום המשפט אינו מוכר לי... איך לבנות תיק נכון... למי פונים וכו?
המון תודה על סבלנותך ועזרתך!
למשה שלום
זכותך לפנות לכל עו"ד שתמצא לנכון
פירטי עו"ד מופיעים באינדקס עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר