שלום,
לפני כשבוע התנגשתי באופנוע בצומת כאשר לא ראיתי אותו מגיע מכביש שניצב לנתיב אליו ניסיתי להשתלב.
נגעתי באופנוע במהירות די אפסית, אבל זה היה מספיק בשביל שהאופנוע והאופנוען שעליו יפלו.
לאופנוע וכמובן שגם לרכב שלי לא נגרם שום נזק. האופנוען קם על רגליו שניה אחת אחרי.
הוא נסע עם אמבולנס לבי"ח, עבר בדיקות ואמרו לו שהכל בסדר.
החלפנו פרטים ואמרנו שבינתיים לא נפנה למשטרה ולביטוח ונראה אם אנחנו יכולים להסתדר עם זה לבד.
בינתיים הוא היה אצל רופא המשפחה שנתן לו ימי מחלה למשך שבועיים, ולטענתו הוא כנראה יקבל גם לשבוע נוסף.
משמע, אם "נסתדר בינינו" זה יהיה כרוך באלפי שקלים מצידי (משכורת כולל אמבולנס).
ניסיתי להבין מהשיטוטים באינטרנט מה יקרה אם נפנה למשטרה; ממה שהצלחתי לראות, מכיוון שהוא טוען שנפגע, ישללו לי את הרשיון ל-3 חודשים בלי שום סיכוי לערער על כך.
השאלה שלי היא כזאת:
האם כך הדבר? אם נלך למשטרה (ע"מ להפעיל את הביטוח) אני אקבל שלילה אוטומטית?
ומה להערכתכם תהיה ההשתתפות העצמית שלי לפיצויים של הביטוח?
יש לציין שהוא היה במשמרת, כך שזאת תאונת עבודה עבורו. אני לא יודעת אם יש לכך השלכות.
אני אוחזת ברשיון מאז 2004 ומעולם לא עברתי תאונת דרכים קלה שבקלות, אודה מאוד לעזרתכם וייעוצכם.
רק בריאות לכולם.
שלום רב יערה.
1.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
שלום רב, במענה לשאלותייך:
1. כל נזקי הגוף של הנהג והנוסע שהיו על האופנוע ,אמורים לתבוע את ביטוח החובה של הנהג ואת הביטוח הלאומי במשולב ביחס לניזוק שזאת תאונת עבודה עבורו. כך שלך/ לביטוח שלך אין נגיעה למקרה ככל הקשור לנזקי הגוף שלהם עקב תאונת הדרכים כולל הפסד שכר אם נגרם ועלות אמבולנס.
2. אם בדעתו לתבוע נזקי רכוש בגין האופנוע( אם נגרמו לו ) ותחליטי להפעיל את הביטוח שלך ( צד ג') הרי שאין עלייך חובה לגשת למשטרה על מנת להפעיל את הביטוח ואת צריכה לבדוק עם הסוכן מהי ההשתתפות העצמית.
3. אי לכך אינני מבין את הנימוק מדוע לפנות למשטרה.
4.יכול להיות שנהג האופנוע / הנוסע יגישו תלונה על המקרה, יקראו לך למתן עדות ובזה זה יסתיים. לא כל תאונה מבצעים שלילה ו/או מגישים כתב אישום, אינני תובע משטרתי אך אין מה להתרגש ,המקרה כבר קרה. יותר פרטים במישור הזה כדאי שתפני לפורום תעבורה.
5. לסיכום: הייתי ממליץ להעביר הודעה לסוכן הביטוח על המקרה בתיאור הנסיבות ולנתק מגע עם הנפגע/הנוסע מלבד פרטי התקשרות עמך ופרטי חברת הביטוח שלך.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
הייתי בטוחה שנצטרך להפעיל את הביטוח המקיף, ולשם כך חייבים לפנות למשטרה.
עזרת לי מאוד. המון המון תודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר