יצאתי בהילוך אחורי מחניה לתוך כביש, ראיתי רכב מתקרב ועצרתי בשביל לתת לו לעבור, הוא גם עצר ונתן לי לצאת מהחניה אז יצאתי, והוא משום מה התחיל לנסוע גם כן מה שגרם להתנגשות, ולנזק הדדי ברכבים של שנינו.
הוא טוען שאני אשם כיון שיצאתי ברוורס ומכחיש שעצר ונתן לי לעבור ואומר שאין לי שום דרך להוכיח את זה . ולכן הוא מציע לי שאני אשלם לו סכום מסויים והוא לא יתבע את הביטוח וכך לא תעלה לי הפרמייה (אני נהג חדש עדיין)
שאלתי היא:
1. האם באמת כל שופט ילך לטובתו כיון שאני יצאתי ברוורס ועד שאני לא אוכיח את טענתי (אין לי דרך להוכיח....) אני יצא אשם???
2. בהנחה שהלכנו על הסכם פשרה על מה אני אמור להחתים אותו בשביל שלא יתבע אותי ואת הביטוח שלי שוב ושוב??
תודה מראש
אהלן שוקי,
אתה לא אשם תמיד , אך הסיכויים לרעתך.
תמיד קיימת אפשרות שבזמן הרוורס רכב צד ג' יאיץ במפתיע ותהא תאונה( למשל יעזוב את דוושת הברקס, למשל ילחץ על הגז במקום הברקס) אך הסיכויים הם לרעתך זה ברור , שכן בנהיגה רוורס עליך הנטל להזהר יותר ולשים לב ביתר שאת.
שא' 1: הסיכויים לא לטובתך , אך לא ניתן מהפורום לענות כך , צריך לראות תמונות של זירת המקום, מיקומי וסוג הפגיעות ( חשוב מאד) לשמוע את סיפור המקרה , אם אתה משוכנע שאתה לא אשם צריך למצוא את הבסיס לכך.
שא' 2: אם תגיע למצב הזה, תמיד תשאף שמקבל התשלום יציג בפניך משהו בכתב ועל זה תתן השגות , כמו גם שתוודא שהוא בעל הרכב, קרי בעל הרכוש הניזוק.
מקווה שעזרתי
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
