שלום.
ביום חמישי שבוע שעבר חציתי כביש עם ביתי בעגלת תינוק
חציתי צומת במעבר חצייה באור ירוק. רכב שגם לו היה אור ירוק פנה ימינה והנהגת לא שמה לב ולא ראתה אותי חוצה. ברגע האחרון הרכב נעצר ופגע בחלקה האחורי של העגלה. בנס גם הסטתי את העגלה כך שביתי לא עפה ולא נפגע, אך גם ביתי וגם אני נבהלו מאוד. לקחתי את הפרטים של הנהגת. לא ראיתי פגיעות או התנהגות חריגה אצל ביתי ולכן לא לקחתי אותה למיון אלא רק התייעצתי עם רופא בטלפון. בגלל שלעגלה נגרם נזק התקשרתי לנהגת והודעתי לה שאני מבקשת פיצוי. היא אמרה לי שהיא מוכנה לפצות אותי על הנזק בתנאי שאני אחתום לה עם מסמך שאין לי שום דרישות אחרות כלפיה. אני לא מוכנה.
מה התהליך אותו אני אמורה לעשות בכדי לתבוע את הפיצוי על העגלה? האם אני צריכה ללכת להגיש תלונה במשטרה? ללכת למיון?
כל מי שיוכל לעזור אני מאוד אודה לו! תודה
שלום רב,
אני מבין כי המדובר בנזק רכוש לעגלה.
אם המדובר בבתך התנוקת ( אשר אינה יכולה לדבר ולמסור היכן כואב לה) זאת החלטה שלך כהורה האם לקחת אותה לרופא/מיון על מנת שתעבור בדיקה כוללת .
הייתי אומר כך:
תבקשי ממנה העתק מהמסמך שהיא מבקשת שתחתמי שיהיה לך קודם כל ראיה על המקרה ולכך שהיא מוכנה לפצות.
תבדקי את עניין נזקי הגוף של התינוקת.
אם הכל בסדר מבחינת בתך , אינני רואה סיבה שלא לחתום על אותו מסמך ובזה תמה הפרשה.
( גם לא ברור אם היא מוכנה לפצות את על מלוא שווי העגלה ובאמת אכן העגלה ניזוקה באופן בלתי הפיך....) וגם לכך יש לתת את הדעת.
מקווה שעזרתי , בהחלט מקרה לא נעים.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
ראשית כל ,אסף תודה על המענה!
יש לי עוד שאלה.
כרגע הנהגת החליטה שהיא לא מוכנה להחזיר לי את הכסף על הנזק. והפנתה אותי לחברת הביטוח.
מה עלי לעשות?
החברה ממנה קניתי את העגלה (לפני כחודשיים) אינה יכולה לתקן את הנזק והאחריות לא מכסה נזק כזה.
האם היא תהיה חייבת לרכוש לי עגלה חדשה? יש אפשרות לתבוע על בזבוז הזמן שלי?עוגמת נפש?
תודה
אהלן י'
ראשית דאגי לתעד בצילום נזקי העגלה ולקבל אישור מהחברה כי לא ניתן לתקן את העגלה והיא אינה שמישה קבלי הצעת מחיר לעגלה זהה , או אם רכשת חדשה דאגי לחשבונית.
לדעתי ולקיצור הליכים :
שלחי אליה מכתב בדרישה , לא יבוצע , רצוי כי תגישי תביעה קטנה כנגדה בה תתארי את המקרה, תתארי ניסית לסיים את הפרשה מבלי הגשת תביעה ,ניתן לתבוע על עגמת נפש ובזבוז זמן.
ושביהמ"ש יחליט.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר