היי אני בעלת כלב מסוג שאר פיי סיני שלא נכלל בקבוצת כלבים מסוכנים זהו כלב מחונך מאד חביב על ילדים אבל שומר בקנאות על הבית....
המקרה היה כך,
בנה הקטן בן ה 7 של שכנתי פתח את דלת ביתי ללא רשות והכלב קפץ עליו עם רגליו הקדמיות על הפנים מהציפורניים נשרט הילד כ 4 שריטות וירד לו דם,
האם לקחה אותו לקופ"ח לטיפול בשריטות אני כמובן דאגתי לילד ואמרתי לאם שאני מוכנה לעזור לה בכל מה שתצטרך...
האם הכעוסה פנתה לעו"ד על מנת להוציא ממני סכום כסף רציני, מה אני עושה עם זה אין לי ביטוח לדירה ולכן לא אוכל לטפל בזה דרך הביטוח...
אשמח לעצות מכל מי שמבין לליבי כי אני אשה קשת יום שחיה בשכירות.
תודה רבה.
שלום מישה, נזק שנגרם ע"י כלב , זאת אחריות כמעט מוחלטת של הבעלים , לעיונך נוסח פק' הנזיקין.סעיף 41 א
א. נזקים שנגרמו על ידי כלב (תיקון: תשנ"ב)
בתובענה בשל נזק לגוף שנגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן - הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצדו של הבעלים.
41ב. הגנות (תיקון: תשנ"ב)
בתובענה לפי סימן זה לא תהא הגנה לבעלים, אלא אם כן הנזק נגרם עקב אחד מאלה -
(1) התגרות של הניזוק בכלב;
(2) תקיפת הניזוק את הבעלים, את בן זוגו, הורו או ילדו;
(3) הסגת גבול של הניזוק במקרקעין של הבעלים.
יש לבחון אם הגנה מס.1+3 רלוונטית עבורך.
בנוסף, שעה שהשכנה פועלת באמצעות עו"ד ולאור האחריות הכמעט מוחלטת רצוי כי תפעל גם כן באמצעות עו"ד מולה, הן לעניין האחריות והן לעניין גובה הנזקים הנדרשים ( לפי שא' אני מבין כי אין המדובר בנזק דרמטי אך אין לדעת מפה) .
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר