שלום למומחים.
לפני כשנתיים התחלתי תהליך של תביעה מול קופ"ח מסויימת לאחר נזק בלתי הפיך שנגרם לי.
את התהליך התחלתי עם גיסתי, כיום לשעבר (אני יודעת, אידיוטי לעבוד עם בני משפחה...) כיום, התיק עומד כך שיש הצעה מצידם לסיום הפרשה, את ההצעה קיבלתנו לפני יותר משנה, אך רצינו לברר אם היא הולמת את הנזק שנגרם או שנפנה לבית משפט או שנמשיך בהתכתבות. התהליך נמשך עד היום מאז כבר נכנסתי להריון (ילדתי לפני חודש וחצי) דבר שעלול לדרדר את מצבי עוד יותר (הנזק המוכח ע"י שלוש חוות דעת אורטופדיות הוא לגב מעל ל23%)
נכון לעכשו, אני מרגישה שעו"ד שלי שמאז התגרשה מאחי, לא מעוניינת להתקדם ובעצם מעוניינת לשלוט בתהליך למרות שמובטח לה תגמול על עבודתה, אך העניין נמשך כבר למעלה משנתיים והיא "מנפנפת" כל שיחת טלפון איתי ו"מורחת" אותי מאז חודש ספטמבר. התהליך תקוע. (במשפחתי סבורים שהיא מנסה להאחז בנישואיה ובמניפולציות אילו היא מחזיקה אותי "בביצים")
שאלותיי הן -
1. האם ישנו חוק התיישנות על הצעת סכום הפשרה שקיבלתי לפני יותר משנה מאותה קופ"ח?
2. כיצד עלי לנהוג כדי או לקדם את התהליך, או לסיים את התהליך ללא נזק כלכלי יותר מידי? (מהכרותי איתה, היא עלולה "לתקוע" לי סכום מופרך, דבר שכבר קרה בעבר בתהליך אחר שנאלצתי לשלם לה יותר מכפי שמוכר בשוק, ללא סיכום מוקדם, שוב, בטיפשותי ובתמימותי)
3. לטענתה, הייתה תכתובת בינה ובין הצד השני של כ7 מכתבים, אלי הועברו רק שניים, כמה יכול לעלות לי מכתב כזה?
עלי לאמר בצער רב שהיא הצליחה להטעות אותי בכך ש"יהיה בסדר", סימכי עלי", ולא סיכמנו מה יהיה שכרה (אמרה במפורש שלא תיקח ממני כסף אם זה יסתכם במכתבים,) אך אני אמרתי שתקבל אחוזים ממה שתשיג.
למרות שאני לחצתי לסכם מראש כמה יהיה שכרה, לא הצלחתי להשיג את חתימתה וזה נשאר כאמירה בלבד.
ושאלה אחרונה, האם מישהו מיכם ידע להעריך איזה סכום הולם פגיעה של 23.5% ל30% נכות נוירולוגית ואורטופדית בגב כשמעורבת גם רגל ואני אחרי ניתוח והנזק רק מתעצם והולך וישנה פגיעה ברורה בהכנסות?
האם יש למישהו מכם תשובות עבורי?
אודה מאוד על כך מאחר והתהליך כבר גורם לי לתעוקה נפשית.
אהלן מיכל,
אנסה לענות , דעתי בפשטות אינך סומכת על עורך הדין שלך.
תכליתית: לא ברור אם הוגשה תביעה לבית המשפט, שכן אני מבין כי השקעת בחוות דעת ולבטח אין המדובר בסכום מבוטל שמוצע.
יכול להיות שהצעת הפשרה של קופ"ח - מוגבלת בזמן , יש לבחון.
הנכות משמעותית ביותר ולאמוד את התיק מפה בלתי ניתן , אין נתונים כגון גיל, בסיס שכר , האם קיבלת כספים ממקורות אחרים ( מל"ל למשל) וכיוצ"ב כמו גם שלא ברור מה הרשלנות והיקפה והאם יש תרומה שלך למקרה והאם המדובר בהצעה לפנים משורת הדין.
מכיוון שהמדובר בנכות משמעותית ואני יוצא מנק' הנחה כי המדובר בסכום שמונח משמעותי,הייתי ממליץ כי תגשי ליטול ייעוץ בתשלום מעו"ד נוסף עם כל החומר על מנת לקבל אומדן בתיק ומה השכר המשוער של טיפול והאם יש מקום להגיש תביעה. לדעתי זה אך מתבקש בנסיבות.
אם ברצונך לעזוב את עורכת הדין או לסיים את הפרשה , יהא עלייך לשבת איתה ולהסדיר את ענייני שכר עבודתה,
ביחס להיקף העבודה ולתוצאה שהושג ולסיכום ביניכם.
שעה שאין הסכם בכתב ודאי שיכול להיות פערים כיצד כל אחד הבין את העניין, אך לבטח עו"ד מייצג רצוי כי יטול ייצוג עם הסכם שכזה.
לסיכום: העניין העיקרי משא' הוא היקף הפיצוי ביחס לפגיעה . את זה רצוי לבחון ואז להתקדם.
זאת דעתי,
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר