שלום וברכה!
שכרנו רכב מחברת השכרה, תוך כדי נסיעה בכביש ראשי בצפון ירדתי לשוליים של הכביש בשל עייפות, הרכב נפגע מעט בחלקו הקדמי ובחלקו התחתון (כל תיבת ההילוכים הלכה) בשל סלע רציני שהיה במקום. לטענת חברת ההשכרה בגלל שפגעתי בחלק התחתון של הרכב (למעשה לא פגעתי רק בו) אני חייב בתשלום מלא של הנזק על סך 50,000 שקלים חדשים, החברה שלחה לי כתב תביעה עם פירוט של שמאי על הנזקים, אין צילום של הנזקים ואין הוכחה שהרכב חזר לכביש.
בביטוח שעליו חתמנו נכתב הטקסט הנ"ל:
מכוניות החברה מותאמות לנסיעה בדרכים עירוניות בלבד. אין כל ביטוח המכסה נזק בנסיעה בכבישים שאינם סלולים ו\או אינם מותאמים דרך קבע לשימוש רכב פרטי. כל נזק בחלקו התחתון של הרכב יחול על השוכר בלבד.
תשלום על נזק שהוא "טוטלוס" הוא 700 דולר סה"כ.
כרגע אנחנו בדין ודברים עם חברת ההשכרה, הם רוצים להתפשר על 17500 ש"ח
1. עפ"י ניסוח הטקסט בחוזה של חברת ההשכרה האם אנחנו חייבים לשלם בגלל שפגענו בחלקו התחתון של הרכב או בגלל שנפלתי בטעות לתעלה זה לא נחשב שפגעתי בכוונה החלקו התחתון של הרכב ואז אני לא צריך לשלם.
2. האם כדאי לנו להתפשר או לא (עלות עורך דין ושמאי בשבילנו היא 8000 שקל)
3. מה להערכתך אנחנו יכולים לטעון?
נשמח מאוד אם תוכל לסייע לנו!
אהלן עמוס
שני מישורים "לריב" 1. האחריות . 2. גובה הנזק
( במענה לסעיף 3 לשאלתך) .
לשם כך , בהחלט רצוי כי תסתייע בעו"ד ושמאי.
בלי קשר תבקש את הדוח שמאי שלהם, חשבונית תיקון ועבר של הרכב( למשל, אולי היו כבר נזקים במוקד הזה...) .
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר