האם אפשר לתבוע מכח חוק פלת"ד עבור פגיעה במשקפיים שלי למרות שאני פגעתי ברכב (מזיקה)? האם זה נחשב נזק גוף?
ליאורה שלום רב,
תביעה לפי חוק הפלת"ד היא רק בהקשר נזקי גוף ולא בגין נזקי רכוש. ככלל, מאחר והמשקפיים נפגעו הרי שהדבר נחשב בגדר נזק רכוש ולכן תביעה, כאמור, לפי חוק הפלת"ד אינה רלוונטית. במידה והמשקפיים מבוטחות ניתן לתבוע את חברת הביטוח המבטחת, כמובן בהתאם לתנאי פוליסת הביטוח. אולם, אחדד ואוסיף כי רק במידה ועסקינן במשקפי ראיה אזי ניתן לתבוע החזר הוצאות רפואיות במסגרת תביעה על פי חוק הפלת"ד.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
עו"ד אילן זריהן / גב' ליאורה.
שבירת משקפיים בתאונת דרכים זה אמור להיות מכוסה בחוק הפלת"ד התשל"ה 1975, (ראו סעיף 1 להגדרות "נזק גוף": לרבות פגיעה בהתקן הדרוש לתפקוד אחד מאברי הגוף שהיה מחובר לגוף הנפגע בעת אירוע תאונת הדרכים) ותקנו אותי אם אני טועה.
בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
עו"ד זמירו שלום רב,
במידה ועסקינן במשקפי ראיה אזי ניתן לדרוש פיצוי בגין החזר הוצאות רפואיות במסגרת התביעה. תודה לך על החידוד.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר