בחניה של איטליז שקנינו בה יש שער חשמלי לרכב. כשיצאנו מהחניה רצינו לשים כסף ליציאה (החניה בתשלום) אך מכיוון שהנהג לא הגיע למקום שצריך לשלשל מטבעות, אני יצאתי מהרכב, שמתי כסף וכשרצתי לחזור לאוטו, עברתי דרך השער הפתוח והוא פגע בי ופצע אותי. בתלונה שלי לבעל המקום הוא טען כי יש שלט שאומר שאסור לעבור באיזור של השער (הוא מזהה רק רכב ולא אנשים). באמת היה שלט בכניסה כי התחלתי לקרא אותו וראיתי שהכניסה בתשלום אם לא קונים מעל סכום מסויים. במידה והיה רשום משהו מזהיר זה בטח לא היה בהתחלה ולא היה מודגש. ספק גם אם היה שלט ביציאה מהחניון (זה קרה כשיצאתי).
השאלה שלי היא האם זה מספיק לשים שלט (רק בכיוון הכניסה)? האם יש תקנות לגבי השלט שהכתוב יהיה בגודל מסויים ושיהיה מודגש באיזשהו אופן משאר הכתוב? כי מה שבטוח זה לא היה מודגש.
מה אפשר לעשות?
שלום רב,
למיטב ידיעתי אין תקנות המציינות את גודל הגופן ומידת ההדגש בשילוט דוגמת האמור בשאלתך. בכל מקרה, במידה ולא נותרו נזקים הרי שברמת עלות תועלת אינני ממליץ לנקוט בהליכים כלשהם.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר