יש לי קריעה ברצועה בקרסול בעקבות נפילה בשקע במדרכה כשהייתי בת 16. ההתיישנות נגמרת ב24.5 . יש לי מסמכים רפואיים במלואם אך ללא תמונות של השקע במדרכה או תגובת העיריה על השקע. אין לי גם חוות דעת רפואית בנוגע לאחוזי נכות. יש אופציה להגיש כתב תביעה ואז לבקש ארכה לחוות דעת רפואית? מה עושים?
אהלן מורן
עקרונית הגשת תביעה עוצרת את מחסום ההתיישנות.
ניתן לבקש במסגרת התביעה בקשה לארכה לצורך הגשת חוו"ד רפואית.
רצוי כי טרם פניה לעימות משפטי תיערך בחינה מדוקדקת בדבר סיכויי הצלחה ואופן הוכחת התביעה.
נ.ב.
האם לא פעלת במסגרת פוליסת תאונות אישיות תלמידים? ( התיישנות של 3 שנים מהגיעך לגיל 18 ) .
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
קודם כל תודה על המענה המהיר.
אז ככה, פרט למסמכים הרפואיים אין לי כלום. לא פניתי דרך פוליסת תאונות אישיות תלמידים, לא צילמתי ולא ניתן לצלם וכן לא פניתי לעירייה.עדים לאירוע היו אך אנשים זרים בלבד, ארבעה ילדים ושלוש זקנות שעזרו לי לקום.
האמת שפשוט לא ידעתי בגיל 16 (הנפילה האירעה בסוף 2002), שיש לי אופציות תביעה או מה צריך לעשות. גם הוריי לא ידעו.
הנזק הוא בלתי הפיך, סיכון בניתוח הינו 40% להשארות בכיסא גלגלים. ישנה נכות בהערכה גסה של בין 10 ל-15% וזה על פי אורטופד קופ"ח ומומחה קרסול מת"א.
טמון פה סיכון גדול- הגשת תביעה ללא ממצא חותך כי היה שקע במדרכה זה סיכון בנשיאת הוצאות והליך משפטי ארוך ומיותר.
מה עושים?
אהלן מורן
לאור הנזק המשמעותי ,רצוי כי תגשי עם כל החומר לבחינה מדוקדקת אצל עו"ד בתחום הנזיקין.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
מורן שלום רב,
ישנן מס' שאלות שארצה שתשיבי עליהן: 1. באיזה שנה אירעה התאונה? 2. האם המפגע תוקן או שמא עדיין ניתן לצלמו? 3. האם פנית במכתב דרישה ראשוני לעירייה ומה הייתה תגובתה בהמשך למכתב זה? 4. האם נותרה נכות כלשהי רפואית ו/או תפקודית? 5. האם היו עדים לאירוע?
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר