אנחנו גרים במושב קטן ליד אשדוד ומאוד מקובל לגדל כאן חיות מחמד. אנחנו, בניגוד לרבים אחרים, מגדלים ארבע ארנבות מתוקות. כלוב הארנבות נמצא בכניסה לביתנו כאשר בכדי להגיע אליו צריך לעבור חצר שלמה ושביל גישה. כמו כן הבית מגודר בגדר חיה. היום הגיע כלב לכלוב הארנבות שלנו, נבח עליהן וניסה לפתוח את הכלוב (שנעול עם מנעולי ריתמה,רק אדם יכול לפתוח מנעול כזה) הכלב נבח והשתולל עד שהארנבות שלנו חטפו התקף לב ומתו. אמא שלי חזתה במעשה ולא יכלה לגרש את הכלב שכן גם היא מפחדת מכלבים. זו לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה לארנבות (המתחלפות...) שלנו, בפעם הקודמת הכלב גם השחית לגמרי את סביבת הכלוב, היום הוא רק הפך כד והבהיל למוות את הארנבות. הבעלים של הכלבים במושב לא מקשיבים להנחיות וקושרים את כלביהם על אף ההפצרות החוזזרות ונישנות שלנו. כאשר אנו מזמינים לוכד והכלב כבר לא נמצא בשטח הבית שלנו אין מה לעשות. האם יש דרך להעניש את הבעלים אשר אינם מצייתים לחוק המורה על קשירת כלבים? האם אני יכולה לפזר רעל בשטח הבית שלי ולעדכן את כל בעלי הכלבים בכך? אין ספק שזה צער בעלי חיים אבל הכלבים האלו כבר הרגו לנו 8 ארנבות שאהבנו לא פחות מאותם בעלי כלבים. אשמח לקבל הצעות לפתרון, תודה רבה, יעל
יעל שלום רב,
ככלל, במקרה בו נגרם לאדם נזק גוף עקב תקיפה או נשיכת כלב הרי שקיים סעיף מיוחד בפקודת הנזיקין המתייחס למקרה זה. הוראת החוק באה להקל על הנפגע עקב תקיפת כלב, כאשר בעל הכלב התוקף או מי שמחזיק בו דרך קבע, חייב לפצות את הניזוק ואין חשיבות אם הייתה התרשלות מצד בעלי הכלב אם לאו. אולם במקרה שלך, אין מדובר בנזק גוף ולכן האופציה שעומדת לרשותך היא לפנות לגורמי הפיקוח ושירותי הוטרינריה של הרשות המקומית אליו משתייך המושב בו את גרה ולבקש שיפנו לבעלי הכלבים בעניין.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר