ברצוני לברר בבקשה כיצד עליי לנהוג- אני שוכרת דירה שבחורף לפני שנתיים היתה לי רטיבות בתקרות מהגג ובעל הדירה הזמין זיפות וסידר את הדליפה. בחורף לאחר מכן הנזילה חזרה למרות שיש 5 שנות אחריות על העבודה ובעיקבות כך כל התקרות בדירת 3 החדרים התמלאו עובש ירוק. הזפת כל הזמן קבע איתי ועם בעל הדירה ולא הגיע לפגישות 4 פעמים ולבסוף כל הזמן התחמק מביצוע התיקון. כתוצאה מההמתה הארוכה וחוסר הטיפול העובש התפשט על הרהיטים בדירה, אל ארון הבגדים שלי, ספות, מזרן,מזנון, בגדים וחפצים אישיים. ארון הבגדים שברשותי "תפס" עובש- וברגע שעץ "תופס" עובש אין דרך להוצי את זה מתוכו. כמו כן המזנון שלי והספות נפגעו- ניקיתי את נקודות העובש עם חומרים חזקים והדבר פגע בפוליטורה וגם ריפוד העור של הספה נהרס (עור "תופס" עובש מהר)
בעל הדירה ביקש ממני השבוע להעביר אליו רשימה מלאה של כל הנזקים שנגרמו לי כיוון שהוא עומד להגיש תביעה נגד הזפת דרך תביעות קטנות. אמרתי לו שאין ברשותי קבלות על רכישת ארון, מזרן או בגין תיקון הספות או המזנון כיוון שאני מסרבת לקנות ריהוט חדש לדירה שעדיין לא טופלה. ויש בידיי הצעות מחיר בלבד של הרפד, איש הפוליטורה והצעת מחיר לרכישת ארון בגדים במפרט זהה. כמו כן יש המון חפצים שזרקתי ולא קניתי חדשים עדיין כמו תיקים, נעליים וצעצועים- צילמתי את הכל לפני שזרקתי עם העובש.
השאלה שלי האם מספיק לצרף רשימה של הרכוש הפגום עם תמונות ולצרף הצעות מחיר עבור רכישת חדש או תיקון או לעליי ללכת ולרכוש אותו תרם הגשת התביעה. אני ממש לא במצב כרגע להוציא סכומים כאלו- זה לא היה חלק מתיכנון החיים שלי לחדש את הריהוט שהיה בסדר גמור או המזרן שעדיין נמצא באחריות אבל לא מכסה נזקי עובש. חשוב לציין שכיום כל התכולה של ארון ה6 דלתות שהיה לי נמצאת בשקיות ובהרמות בגדים, כי נאלצתי להוציא את הכל מהארון.האם מספיק להציג הצעות מחיר לריהוט? ואת המחיר של הדברים שנהרסו כמו צעצועים , בגדים ונעליים?
המון תודה אנסטסיה
שלום
אינני סבור כי את צריכה לרכוש פריטים חדשים בטרם פתרון הבעיה , אשר לדברייך עדיין קיימת
הנני סבור כי כל מסמך וכל הצילומים המוכיחים את הנזק שנגרם לך
עשויים להספיק אך רצוי להגיש חוות דעת שמאי
האם שקלת להזמין שמאי מקצועי שיערוך חוות דעת מבוססת ומפורטת
לגבי כל נזקייך ? לדעתי יש להזמין שמאי וכמובן לתבוע מעבר לנזק הישיר שנגרם לך גם את כל עוגמת הנפש כמו כן את שכ"ט השמאי .
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 055-4533026
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר