היי, אני עובדת במשק בית, אני בהריון ולפני יומיים נפלתי במהלך העבודה. רופא תעסוקתי אמר לי שאיני כשירה לעבוד עד אחרי הלידה לפחות. שאלתי היא האם אני יכולה לתבוע בביטוח חובות עובדים? מה לגבי המעביד (בעל הבית)?
ישנה זכות תביעה כלפי המוסד לביטוח לאומי - תביעה לדמי פגיעה
ניתן לקבל 75% ממשכורתך הממוצעת בשלושה חודשים שקדמו לתאונה, וזאת לתקופה של עד 90
ימי אי כושר לעבודה
הינך מציינת כי נפלת במהלך עבודתך
מה הסיבה לנפילה , האם היתה רשלנות מצד בעל הבית?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
עובדת שמק בית אינה שונה מכל עובד אחר . אם נפגעת במהלך העבודה את זכאית לפנות למוסד לביטוח לאומי בתביעה לקבלת הכרה כנפגעת עבודה ותשלום דמי פגיעה . דמי פגיעה משולמים עבור שלושת חודשי אי הכושר הראשונים של העובד . על מנת לקבל דמי פגיעה יש לפנות למעביד לקבלת טופס הידוע בשם ב.ל.250 . טופס זה יש למסור לקופת חולים ולקבל באמצעותו תעודות לנפגע בעבודה ( אישורי מחלה בפורמט המתאים לביטוח הלאומי ..) . לאחר תום 3 חודשי דמי הפגיעה ניתן לקבל קצבת נכות זמנית . יש להגיש מבעוד מועד בקשה לקביעת דרגת נכות ולהגיע להבדק על ידי וועדה רפואית אליה תזומני . דמי הפגיעה הינם בשיעור של 75% מהשכר ( מממוצע 3 החודשים לפני התאונה ) והם משולמיםלאחר ניכוי מה"כ וביטוח לאומי . מצקצבת הנכות לא מורידים דבר ..
אם עבדת במקומות נוספים , יש להציג בפני המוסד לביטוח לאומי אישורים . בסיס החישוב הינו כל המקומות בהן עבדת ערב התאונה ולא רק השכר במקום העבודה בו ארעה התאונה . אם המעבידים מסרבים לשתף פעולה , ניתן לרשום בפניןת למל"ל : " המעביד מסרב לחתום " ...
אם התאונה ארעה בהתרשלות המעביד תוכלי לתבוע אותו ו/או את ביטוח חבות המעבידים שלו ( אם עשה... )
בריאות טובה .
עמיר .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר