לעו"ד שלום רב,
לפני כשבוע לנתי במלון מסוים במרכז הארץ במסגרת טיול מאורגן. כשחזרנו בלילה למלון החלקתי על רצפת האבן המובילה לחדרים - יש לציין שהייתה רטובה - כנראה משטיפה. יש לציין שכאשר זה קרה הרגשתי כאבים עזים ומיד חשתי לחובש.
יומיים לאחר מכן, בסוף הטיול, פניתי לרופא בקופ"ח, שהפנה אותי למיון ומשם לאורטופד בקופת החולים - שם נתגלה כי יש לי נזק באחד העצבים ביד. נשלחתי לבדיקות ויכול להיות שאיאלץ לעבור ניתוח.
ולשאלות:
א.
האם יש מקום לתבוע? אם כן - את מי? את מארגי הטיול או את בית המלון? יש לציין שאני מאוד לא רוצה לתבוע את מארגני הטיול וגם לדעתי זה די היה אשמת המלון.
ב.
אם לתבוע - כיצד? (אינני מבין בעניינים אלו), ומתי? (לאחר גמר הטיפולים הרפואיים? כבר עכשיו?)
ג.
העדים למקרה רובם ככולם אינם גרים בארץ - האם זה יהווה בעיה? האם הם צריכים להיות נוכחים במשפט כלשהו?
תודה רבה מראש,
אהלן אלון
במענה לשאלות:
א. יש מקום לתבוע ברשלנות את המלון או מי מטעם המלון ( חב' נקיון למשל ) אך צריך לבחון את היטב את כל הנסיבות והיקף הנזק .
ב. טרם תביעה יש לבצע מס. פעולות מקדימות כגון דיווח בכתב למלון על המקרה, איסוף עדים, תמונות וכיוצ"ב- עליך להיעזר באיש מקצוע כלומר עו"ד , מבחינת מודל יש להגיש תביעה רק לאחר שהנזק התגבש , כלומר מצבך הרפואי יציב ולקשור בחוו"ד ארת מצבך לנפילה והיקף נכות ככל שתיוותר.
ג. אין זה בעיה, אם אלו עדים שניתן לגבות מהם תצהיר , רצוי כמה שיותר מהר , אם לאו , ניתן לזמנם לעדות כמובן.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
ג.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר